понеділок, 19 травня 2008 15:15

"У нас немає упередженості з приводу клубної приналежності гравців для збірної"

"У нас немає упередженості з приводу клубної приналежності гравців для збірної"
В понеділок, 19 травня, головний тренер збірної України Олексій Михайличенко провів прес-конференцію, присвячену підготовці команди до контрольних матчів проти збірних Голландії (24 травня) і Швеції (1 червня).

"Ви чудово знаєте список викликаних, і я не думаю, що нові прізвища гравців в цьому списку могли вас якось здивувати. Хоча ці гравці не виступають за наші провідні клуби - Динамо, Шахтар, Дніпро, але вони показують змістовну гру, і нам би хотілося, щоб вони підтвердили свій клас в іграх проти такого складного суперника", - заявив Олексій Михайличенко, коментуючи склад збірної України.

"Ми не в рівній ситуації з голландцями і шведами, для яких це остання перевірка перед чемпіонатом Європи, тому що треба знайти мотивацію для гравців. Сподіваюся, хлопці заглянуть вперед і зрозуміють, що без цих ігор нам буде складно підготуватися і вдало зіграти в кваліфікації", - вважає тренер.

"Результат ніхто не відкидає, тому що футбол це взагалі гра на результат, чи є гра контрольною, чи офіційною, але за всяку ціну його досягати не варто. Важливіше, щоб команда грала як одне ціле і виконувала поставлені нею завдання. Тим більше, суперник такий, що покаже, чого ми варті на сьогодні. Навіть не заглядатимемо в завтра", - зазначив наставник збірної.

Відповідаючи на питання про можливу натуралізацію лідера харківського Металіста Марко Девіча, Михайличенко сказав: "Я не працюю в ОВІРі, тому не можу Вам відповісти. Поки це гравець з Сербії, і дивно говорити про його залучення в збірну України. Коли він стане громадянином України, тоді і думатиму про це".

"Не можна недооцінювати заслуг Металіста, але провідні гравці цієї команди - легіонери. У команді є індивідуально сильні гравці як той же Девіч, сильна вона і командною грою. Ми намагаємося нікого не пропускати, і якщо Ви запропонуєте цікавого футболіста, я з задоволенням розгляну його кандидатуру. Але ми проглянули всі їх матчі і не можемо поки когось викликати звідти. Повірте, у нас немає упередженості з приводу клубної приналежності гравців для збірної", - вважає Михайличенко.

"Головне поставити гру, награти команду, а не награти схему. Тому ми викликали новачків, які цього заслужили, крім того, у нас багато травмованих. Ми хочемо дати проявити себе кращим і змоделювати нинішню ситуацію з травмованими, яка може повторитися і під час відбірного циклу. Не скажу, що в основній обоймі збірної повинно бути 40 чоловік, але якщо їх буде 25, заграних, які знають наші вимоги, це буде дуже добре. А перевірити це можна тільки в грі", - заявив наставник.

Відповідаючи на питання, чи буде Михайличенко розчарований поразкою від Голландії, тренер заявив: "Буду. Але про це не думаю, є інші проблеми. Сама гра - це боротьба за результат. Вдасться нам вирішити наші проблеми - боротимемося. Збірна Голландії - хороший колектив, але ми теж хочемо грати на Євро і ЧС, і це буде перевірка перед осінніми іграми".

Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «"У нас немає упередженості з приводу клубної приналежності гравців для збірної"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути