Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 11:46

"Селтік" покарав "Шахтар" на останніх секундах матчу (ФОТОРЕПОРТАЖ)
8

З Шотландії "Шахтар" повертається розчарованим. Матч з "Селтіком" ніяк не повинен був завершитися поразкою підопічних Мірчи Луческу. Це якщо виходити з логіки подій на полі. Але футбол не зовсім та гра, де вирішальне слово виявляється за логікою. Зате чинник везіння важливий, і навіть необхідний. В усякому разі, зустріч в Глазго послужила живою ілюстрацією до останньої тези.

Починалася ж гра з хвилини мовчання на згадку про донецьких гірників, загиблих не так давно під час аварії на шахті Засядько. Точніше, це в нашому розумінні оголошується хвилина мовчання. Шотландці своїх героїв проводжають аплодисментами. Саме так стадіон віддав дань пошани і українським шахтарям.

Трибуни були заповнені практично під завязку. І уболівальники "Селтіка" показали, як треба гнати свою команду вперед, як тиснути на супротивника і суддю. Але на 4 хвилині стадіон стих, як громом уражений. Це "Шахтар" відкрив рахунок. Будемо чесні, в цьому випадку везіння опинилося на стороні гостей: Кеннеді невдало для своєї команди обрізався, інша справа, що Брандау зумів скористатися помилкою суперника і холоднокровно запустив м"яч в сітку воріт Боруца.


Місцевій публіці знадобилося якийсь час, щоб повернутися в себе після шоку. "Шахтар" тим часом відійшов назад, запропонувавши "Селтіку" атакувати, а значить - відкриватися. Статистика першого тайму показала, що 63% часу м"ячем володіли шотландці. Гірники ж успішно діяли "другим номером", періодично здійснюючи контрвипади. Не самі, втім, небезпечні.

"Селтік" включив всю можливу агресію. На 17 хвилині Макдональд небезпечно пробивав низом, але м"яч відвів убік Чигринський. П"ятьма хвилинами пізніше удар все того ж Макдональда пройшов вище за щаблину. 25 хвилина запам"яталася тим, що Хесселінк завдав удару головою і м"яч розминувся зі штангою.


"Шахтар", зрозуміло, теж не давав господарям поля дрімати. На 28 хвилині Жадсон реалізовував штрафний, зароблений Брандау - м"яч був закручений в рамку, захист "Селтік" відбив, а Срна, який зіграв на добивання, відправив снаряд поряд з штангою. На 33-34 хвилинах "гірники" подали 4 кутових підряд. Тут треба віддати належне кіперу команди з Глазго, він кілька разів пристойно виручив своїх партнерів.

Варто відзначити, що матч проходив в жорсткому ключі. Протягом першого тайму наглухо примотаними до носилок поле покинули Нейлор і Кеннеді. Зате пізніше докторам довелося "латати" голови Срне і Лукареллі, а Чигрінській після матчу з"явився перед телекамерами з розітнутою бровою.

Гра благополучно котилася до перерви. Гравці "Селтіка" нервували, тому як ніякого конструктиву у них не виходив. Добитися успіху вони могли, тільки якщо б їм повезло піймати "Шахтар" на фатальній помилці. І на останній хвилині тайму успіх посміхнувся господарям і відвернувся від гостей. Срна і Чигрінській, прагнучи опанувати м"ячем, образливо зіткнулися у власній штрафній. До місця подій настигнув Ярошик і з лівої ноги завдав удару, відобразити який Пятову не довелося. 1:1 і після перерви командам треба було все починати наново.


Другий тайм проходив в боротьбі не дуже технічною, зате достатньо злою. Було в цьому щось від відвічного футболу. У тому числі і численні несподівані відскоки м"яча, і деколи хаотичне метання шкіряної сфери по газону. Жадсон і Брандау наголосилися ударами вище за ворота, Леовандовські здалека простріляв у воротаря. Здавалося, і не без підстав, що зустріч закінчиться нічийним результатом. Зрозуміло, не межа мріянь, але теж пристойний варіант. Але тільки дістатися до нього не вдалося. Хронометр вже відлічував компенсований час, коли Донаті завдав удару в нижній кут воріт Пятова і встановив остаточний рахунок - 2:1.
Зараз ви читаєте новину «"Селтік" покарав "Шахтар" на останніх секундах матчу (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути