середа, 12 травня 2010 16:05

"Шахтар" два роки намагався купити футболістів запорізького "Металурга"

"Шахтар" два роки намагався купити футболістів запорізького "Металурга"

У вівторок, 11 травня 2010 року, між клубами "Металург" (Запоріжжя) і "Шахтар" (Донецьк) була досягнута домовленість про перехід двох молодих футболістів Сергія Кривцова і Тараса Степаненка до складу донецького клубу.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін розповів "Gazeta.ua", що контракти з футболістами підписані терміном на п'ять років.

- Контракти – це конфіденційна інформація. Вони п'ятирічні. Це все, що потрібно знати громадськості. Решта – це конфіденційна інформація, яку знають тільки футболісти і клуб.

- Довго слідкували за футболістами?

- Звичайно. Більше двох років за кожним. За великим рахунком, протягом цього часу клуб хотів їх купити, але ми ніяк не могли домовитися із запорізьким "Металургом". Тільки через два роки дійшли до консенсусу і підписали гравців.

- Трансфер українців Кривцова і Степаненка пов'язаний з лімітом на легіонерів (з нового сезону на полі можуть одночасно перебувати шість замість семи іноземців)?

- Два роки тому ще не було такого ажіотажу навколо ліміту легіонерів. Тому тут роль грає тільки професіоналізм.

- Новачки в команді ще будуть?

- Давайте поступово. Двох ми вже купили. Інформаційний привід є.

- А як щодо втрат? Мірча Луческу порадив Развану Рацу шукати іншу команду.

- Тут має співпасти бажання трьох сторін – клуб, який хоче купити гравця, клуб, який згоден продати за ці гроші і сам футболіст, який хоче перейти. Коли ці три невідомі зійдуться, тоді буде прийнято рішення.

- Як команда готуватиметься до сезону?

- Футболісти зберуться 10 червня. Наступного дня команда полетить у Швейцарію, де проведе збір з фізпідготовки. Після повернення в Донецьк гравці пройдуть медогляд і полетять далі. Команда гратиме товариські матчі і готуватиметься до сезону – чемпіонату України і Ліги Чемпіонів.

- Сезон для "Шахтаря" почнеться матчем за Суперкубок України 4 липня. 16 травня у Харкові у фіналі Кубка України (Металург (Донецьк) - Таврія) визначиться суперник "гірників". Кого підтримуєте?

- Своїх земляків – донецький "Металург". Хотів би, щоб вони виграли.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" два роки намагався купити футболістів запорізького "Металурга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути