четвер, 06 травня 2010 10:56

"Для початку давайте вийдемо з групи Ліги Чемпіонів" - Ахметов

"Для початку давайте вийдемо з групи Ліги Чемпіонів" - Ахметов

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов поділився враженнями від перемоги своєї команди в чемпіонаті України. Вчора "гірники" гарантували собі перше місце, обігравши київське "Динамо" (1:0).

"Чемпіонський титул в наших руках, значить, нам все вдалося. Я від душі хочу привітати всіх шанувальників команди "Шахтар" з вирішенням максимального турнірного завдання. Дуже хочеться сподіватися, що на зборах буде хороша робота, новий сезон ми почнемо з нових перемог, а також гідно і красиво виступимо в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Для початку давайте вийдемо з групи, а далі будемо дивитися. Зараз превалюють емоції, а коли ейфорія керує розумом, можна пообіцяти виграти і те, і друге, і третє. А потім слова розходяться зі справами. Ми повинні бути першими на внутрішній арені, а на міжнародній - поживемо, побачимо.

У матчі з "Динамо" гольові моменти були і біля наших воріт, особливо в першому таймі. Тому напруга була до самого фінального свистка. І я вдячний уболівальникам за підтримку, вони відпрацювали не гірше футболістів - переповнена арена, прекрасна атмосфера. Якщо в першому таймі київське "Динамо" щось створювало, то в другій половині без глибокого аналізу я не пригадую гольових моментів біля наших воріт.

Мені здається, що навіть найсильніший український арбітр з грою навряд чи впорався б. Сьогодні працював сильний незалежний досвідчений арбітр, у якого хороша репутація в Європі, і такі матчі він судить дуже часто. Запрошення італійця дало рівні шанси командам на перемогу.

Чесно, не знаю за тур або в останній ігровий день, але я вірив, що ми станемо чемпіонами. Так, в столиці ми програли "Динамо" 0:3, але тоді кияни забили все, що могли, а ми навіть пенальті не реалізували, та й ще моменти були. Гра була хороша. До того ж ми непогано попрацювали на трансферному ринку взимку.

У Дугласа Косту закохані всі вболівальники, і не тому, що він показує яскравий індивідуальний футбол, а тому, що він допомагає вигравати сильній команді. Останнього слова не сказав Тейшейра - теж гідний гравець, який, сподіваюся, складе конкуренцію в майбутньому.

Чемпіонські титули і виграються ось в такій непередбачуваній боротьбі. Я пам'ятаю сезон, коли ми також випереджали київський клуб на 7 очок, потім після серії поразок і нічиїх відставали на 9 очок, а в підсумку в турнірній таблиці нас розділила одна перемога. Це дуже добре, що лідер може втратити очки де завгодно. Саме в цьому сила українського чемпіонату", - цитує Ахметова Sport.ua.

За матеріалами Sports.ru, Sport.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Для початку давайте вийдемо з групи Ліги Чемпіонів" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути