вівторок, 21 жовтня 2008 08:32

"Підготовка до "Порту" була складною" - Сьомін

Прес-конференція тренера "Динамо" Юрія Сьоміна і капітана команди Олександра Шовковського почалася якраз за п"ятнадцять хвилин до початку передматчевого тренування українського клубу на стадіоні "Драгау".

Насамперед журналісти дізналися у Юрія Павловича, з яким настроєм його підопічні прибутки в Порту і як проходить підготовка до гри.

- Вона була складною. Основні проблеми полягала у виступі великої групи гравців у складі національних збірних. Вони приїхали до Києва фактично напередодні гри з "Зорею". Перельоти були дальні і взяти участь в цьому матчі змогли не всі. Проти клубу з Луганська вийшов склад, який разом тренувався три-чотири дні. У лазареті залишилися Юссуф, Гусєв і Корреа. Напередодні до них додався Кравець. Матч з "Зорею" ви всі бачили. За допомогою цієї гри і велася підготовка до "Порту". Також сподіваємося на професійне відношення гравців та їх серйозний настрій на майбутній матч.

- Наскільки важлива ця гра в боротьбі за друге місце в групі?

- Для нас визначальною є кожна гра в групі, а їх залишилося чотири. Виділяти одну з них безглуздо. Напевно, потрібно виходити з принципу: майбутня гра - найважливіша. Це ми і робимо.

- Як себе почуває Мілош Нінковіч?

- Вчора він тренувався в загальній групі. Чи буде він грати у вівторок? Рішення приймемо вранці в день гри.

- Опишіть характерні особливості в грі "Порту"?

- Це дуже і дуже сильна команда, беззмінний чемпіон Португалії. У кожному сезоні суперник на 20-30 відсотків змінює склад, але незважаючи на це продовжує перемагати і добре виступати на європейській арені. Команда комбінаційної спрямованості, володіє великою кількістю гравців хорошого рівня.

- Тренер "Порту" відзначив в "Динамо" хорошу організацію гри, але не виділив нікого персонально. Кого б ви могли відзначити в складі "Порту"?

- Ми суперника добре знаємо. Як окремих гравців, так і команду в цілому. "Порту" дуже часто виступає на міжнародній арені. Я також відзначу, що це не команда одного гравця. Вони знають як добиватися мети в певному матчі.

- Ви хвилюєтеся перед матчем?

- Як можна не хвилюватися? Це турнір Ліги чемпіонів, дуже важливе змагання для футболістів, тренерів, уболівальників, журналістів. Це одне з найкращих змагань в світі! Без хвилювання неможливо, без нього не буває хороших ігор.

Не залишився без роботи і Олександр Шовковський. Досвідчений капітан давно став спічрайтером колективу, традиційно супроводжуючи тренера на прес-конференціях.

- Олександр, наскільки позначиться двогодинна різниця в часі між Україною і Португалією?

- Організм перебудовується достатньо швидко. Розклад у нас за місцевим часом, але багато хлопців себе відчувають так, ніби то грають в Києві. У побуті нічого не змінилося. Нам, насамперед, потрібно реалізувати тренерські установки і свою індивідуальну майстерність.

- Минулого року "Динамо" грало зі "Спортингом". Порівняєте готовність і рівень гри "Динамо" тоді і зараз?

- Минулого року у Динамо був інший тренер, порівнювати команди було б некоректно. Можу відзначити, що ми зараз перебуваємо в хорошому психологічному стані і настроюємося на гру з величезним бажанням. Чудово знаємо сильні сторони нашого суперника, який є лідером і обличчям португальського футболу. Гра буде дуже непростою. Але ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і хочемо показати свої найкращі якості перед португальськими вболівальниками.

Офіційний сайт "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Підготовка до "Порту" була складною" - Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути