Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2009 12:51

"Перенесення 13-го туру - це велика помилка" - Луческу

"Перенесення 13-го туру - це велика помилка" - Луческу

Ввечері 4 листопада відбулася традиційна предматчевая прес-конференція за участю головного тренера "Шахтаря" Мірчі Луческу, присвячена майбутній зустрічі "гірників" з французькою "Тулузою". На цей захід Містер прийшов у супроводі бразильського півзахисника своєї команди Вілліана. Спілкування з журналістами Мірча Луческу почав зі вступного слова:

- Ця гра буде важливою для нас і для "Тулузи". Треба підтвердити ті досягнення, яких ми досягли до сьогоднішнього моменту в Лізі Європи. Знаємо, що граємо проти хорошої команди. Не дивлячись на те, що ми вдома їх обіграли з рахунком 4:0, це краща команда в нашій групі. Ми хочемо рухатися тим же шляхом, який почали з перемоги над "Сівасспором" і успішно продовжили матчами з "Брюгге", "Партизаном" і "Тулузою". "Тулуза" останнім часом достатньо впевнено виглядає в чемпіонаті. Дуже задоволений, що встигли перестелити поле: ми дивилися гру "Тулузи" з ПСЖ, і воно навіть на телевізійній картинці виглядало просто жахливо.

Ми добре вивчили один одного: всього лише два тижні тому мт зустрічалися в Донецьку, тому не думаю, що будуть якісь сюрпризи як з одного, так і з іншого боку. Сподіваюся, гра буде видовищем, і глядачі залишаться задоволені її якістю. Хотілося б на цьому новому полі показати всю нашу силу.

- Питання Вілліану: чи цікаво грати з суперником, який недавно був побитий в Донецьку?

Вілліан: Думаю, що результат, який був досягнутий в Донецьку, не відображає реальної різниці між нашими командами. Для нас завтрашня гра буде набагато складнішою, ніж в Донецьку. "Тулуза" - дуже технічна команда, в якій підібрані сильні своєю індивідуальною грою футболісти. Якщо ми гратимемо так само, як в Донецьку - швидко, використовуючи короткі передачі і стрімкий перехід від оборони до атаки, то у нас є шанс обіграти цю команду і тут.

- Ти вже провів три десятки матчів в єврокубках. Твоє уявлення якось змінилося з тієї миті, як ти приїхав до Донецька?

Вілліан: Так, з моменту мого приїзду до Донецька пройшли два роки. Природно, за цей час команда стала соліднішою, нас набагато більше почали поважати в Європі. "Шахтар" під керівництвом Містера демонструє видовищний і дуже якісний футбол.

- Питання Містерові: буде чимось відрізнятися гра в Донецьку від завтрашньої зустрічі?

Мірча Луческу: "Тулуза" не так погано виглядала в Донецьку. Просто ми зіграли в дуже хороший футбол. Напевно, для суперників це стало сюрпризом, від якого вони не змогли відразу відійти. Але хотілося б відзначити, що останні 15 хвилин вони провели на високому рівні і створили біля наших воріт достатню кількість гольових моментів.

- Пане Луческу, ви не дивитеся в турнірну таблицю і маєте намір вигравати всі матчі?

- Природно, команда хоче продовжувати добиватися добрих результатів, хоче підтвердити жовтневу статистику по рейтингах, яка говорить, що "Шахтар", - одна з найкращих команд. Хотілося б продовжувати набирати очки, які також дуже важливі і для рейтингу. Ну і хотілося б, щоб нас визнавали однією з найкращих команд в Східній Європі, як це, напевно, і відбувається зараз.

- Чи всі гравці готові до завтрашньої гри? Ми знаємо, що були проблеми із здоров"ям у Ілсіньо.

- За винятком Ілсіньо, всі футболісти, які прибули сюди, готові до завтрашньої гри. Після сьогоднішнього тренування подивимося, чи будуть якісь зміни в команді, чи ні. Багато що залежить від поля, яке ми зараз оцінимо, від погодних умов і багатьох інших чинників, які можуть відбутися після закінчення сьогоднішнього дня.

- Відміна 13-го туру чемпіонату України як позначиться на підготовці до завтрашнього матчу? Ви не думатимете, що потрібно економити сили для чемпіонату?

- Перенесення туру - велика помилка. Дуже важко потім тримати гравців в належній формі, все-таки до наступної гри з "Динамо" (Київ) буде 16 днів. Мені дуже складно пояснити ухвалення такого рішення. Думатимемо, що з цим робити. Якщо в Донецьку буде мінусова температура або триватимея епідемія грипу, то нам доведеться кудись виїжджати. У нас був свій план підготовки, ми готувалися до недільної гри і потім, природно, у гравців було б декілька днів відпочинку. Зараз потрібно все це переосмислити. Мені здається, що рішення про перенесення туру ухвалене не для національної збірної, а для якогось клубу.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Перенесення 13-го туру - це велика помилка" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути