вівторок, 25 травня 2010 12:25

"Опустимося на землю - ми ще не в змозі перемагати Італію та Англію" - Сабо

"Опустимося на землю - ми ще не в змозі перемагати Італію та Англію" - Сабо

Ветеран українського тренерського цеху Йожеф Сабо, який свого часу очолював і головну команду країни, поділився своїми спостереженнями щодо збірної України.

"Мене часто критикували, що я беру занадто багато гравців "Динамо", навіть вчорашніх дублерів. Але ж я знав їх рівень і що я можу від них вимагати. Це головне в роботі тренера. Марно давати гравцеві завдання, які той не виконає".

Сабо задоволений тим, що Мирон Маркевич експериментує, вливає в команду свіжу кров.

"Литва не найсильніший суперник, але достатній, щоб перевірити, як гравці відчувають один одного. Але хоча б за рік до Євро боєздатна команда вже має бути створена. Чим більше буде сильних спаринг-партнерів, тим краще".

При цьому ветеран тренерського цеху вважає, що було б добре, якщо б футболісти не просто зібралися, відіграли й роз'їхалися, а проводили з тренером збірної якомога більше часу.

Відносно поставлених завдань, Йожеф Йожефович закликає не створювати ілюзій.

"Ми - не та футбольна держава, яка повинна обігравати Іспанію, Італію та Англію. Ми до цього ще не дожили. Ну що робити, якщо ті ж іспанці в технічному плані на голову вище. Вони просто народжуються з м'ячем. Тому треба опуститися на землю і реально дивитися на речі".

За словами Сабо, основне завдання на Євро-2012 - вийти з групи, а далі діяти за обставинами. А ставити завдання виграти чемпіонат нереально.

"Так, ще свіжий у пам'яті приклад Греції. Але - це випадковість. Нічого подібного планувати заздалегідь греки, звичайно, не могли. Після перемоги на Євро-2004 вони ж не увійшли до числа грандів єврофутболу. І в нас у стикових матчах виграли тільки за рахунок досвіду, а не тому, що були сильнішими".

Відносно перенесення місця дислокації національної команди з Києва до Харкова, Сабо не бачить у цьому нічого поганого. Але при цьому негативно ставиться до факту сумісництва Маркевичем посад в клубі та збірній.

"Тренер в збірній має бути звільнений з клубної роботи. Але так вирішив виконком ФФУ, і я не маю права це критикувати", - резюмує Йожеф Йожефович.

За матеріалами Сегодня Спорт

Зараз ви читаєте новину «"Опустимося на землю - ми ще не в змозі перемагати Італію та Англію" - Сабо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути