неділя, 16 травня 2010 16:26

"Капітана збірної України оберуть футболісти" – Маркевич

"Капітана збірної України оберуть футболісти" – Маркевич

Мирон Маркевич і тренерський штаб національної збірної України провели першу прес-конференцію. Тренери прийшли до журналістів у синьо-жовтій формі. Післязавтра у команди почнеться збір, 21 травня команда проведе день відкритих дверей, а 25 зіграє з Литвою.

На прес-конференції Маркевич розповів, що капітана збірної України оберуть самі футболісти. Імовірно капітанська пов"язка залишиться в Андрія Шевченка.

Мирон Богданович розповів, що через суміщення посад у збірній і "Металісті" у нього стало менше вихідних.

"Менше відпочиватиму і матиму більшу нагрузку. У суміщені є свої переваги і недоліки. Якщо не зможу справлятися зі своїми обов"язками, то першим про це скажу."

Помічник Маркевича Семен Альтман зазначив, що збірна може робити по сім замін у товариських матчах. Мирон Богданович зазначив, що хоче надати можливість зіграти всім футболістам.

Федерація футболу України веде переговори про товариські матчі з Францією та Уругваєм.

"Хочемо, щоб більшість матчів були домашніми. В гості поїдемо у Швейцарію. Домовляємося про спаринги з командами, які сповідують різні стилі гри" – зазначив Альтман.

Виклик у збірну отримали Тимощук і Чигринський, які не мають місця в основі у "Баварії" та "Барселоні".

"Чигринський - дуже хороший футболіст, Тимощук – один із лідерів команди. За два роки вони можуть змінити команди. Олег Гусєв мав важку травму, але зараз він відновився і може нам допомогти". – сказав Мирон Богданович.

Збір команди триватиме 11 днів. Маркевич розповів, що у футболістів буде культурна програма, але не уточнив яка саме. Щодо раціону, то збірники їстимуть те, до чого звикли.

Маркевич прокоментував заяву президента України Віктора Януковича про створення фонду підтримки національної збірної.

"Обома руками за фонд підтримки збірної, але гроші грошима. У футболістів має бути в серці віра в перемогу і патріотизм. Основне для команди – це якість гри. Ми хочемо, щоб гра команди подобалась вболівальникам." – зазначив коуч синьо-жовтих.

Маркевич назвав ідею об"єднання чемпіонатів України і Росії нонсенсом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Капітана збірної України оберуть футболісти" – Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути