вівторок, 30 листопада 2010 15:42

Путін впевнений, що Росія стане господинею ЧС-2018

Путін впевнений, що Росія стане господинею ЧС-2018

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін не поїде на вибори країни - господині чемпіонату світу з футболу 2018 року, які пройдуть 2 грудня в Цюріху. Як заявив інтернет-видання "Газета" (GZT.RU) джерело в уряді, в поїздці Путіна немає практичного сенсу, тому що "Росія переможе і без цього".

Від уряду російську заявку представлятиме віце-прем'єр Ігор Шувалов. Крім того, на засіданні виконкому ФІФА буде присутній міністр спорту, туризму і молодіжної політики Віталій Мутко та інші спортивні функціонери.

У 2007 році Путін представляв заявку Росії в боротьбі за право прийняти Олімпіаду 2014 року в Сочі, і в підсумку Росія отримала Олімпійські ігри. Однак, за словами джерела в уряді, зараз ситуація сильно відрізняється від тієї, що була в 2007 році на сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Гватемалі.

Тоді членів МОК, які брали участь у голосуванні, було багато, тому був сенс їхати і переконувати їх "до останнього". Що стосується виборів країни - господині ЧС-2018, то в них братимуть участь 22 людини, які, за словами джерела в російському уряді, вже визначилися, як будуть голосувати.

Країни, в яких пройдуть чемпіонати світу 2018 і 2022 років, стануть відомі ввечері 2 грудня. На ЧС-2018 претендують Росія, Англія, а також Бельгія спільно з Нідерландами та Іспанія спільно з Португалією. За право прийняти ЧС-2022 змагаються США, Катар, Австралія, Японія та Південна Корея.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Путін впевнений, що Росія стане господинею ЧС-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути