Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 13:37

Корупційні скандали у ФІФА підвищили шанси Росії на ЧС-2018

Корупційні скандали у ФІФА підвищили шанси Росії на ЧС-2018

ФІФА відповіла на звинувачення членів виконкому цієї організації в корупції, висунуті журналістами BBC News в телепрограмі Panorama 29 листопада 2010. В офіційній заяві ФІФА, розміщеному на сайті організації, говориться, що у справі компанії ISL / ISMM, запідозреної в хабарах, не було пред'явлено офіційних звинувачень жодному з чиновників ФІФА.

У заяві вказується, що події, про які йде мова, відбулися багато років тому (у передачі BBC говорилося, що чиновники ФІФА отримували хабарі в період з 1989 по 1999 роки), а справа компанії ISL / ISMM розслідувалася в Швейцарії. Суд виніс вердикт у цій справі в 2008 році, і ні один із функціонерів ФІФА не був визнаний причетним до корупції.

За даними BBC, три члени виконкому ФІФА - бразилець Рікардо Тейшейра, парагваєць Ніколас Леос і камерунець Ісса Айяту - отримали від ISL "відкати" за продаж прав на телетрансляції матчів. Загальна сума хабарів, за інформацією журналістів, становить 100 мільйонів доларів.

У передачі Panorama також говорилося про те, що ще один член виконкому ФІФА - трінідадець Джек Уорнер - перепродував спекулянтам квитки на матчі чемпіонату світу з футболу 2010 року. Звинувачення на адресу Уорнера ФІФА в своїй заяві ніяк не прокоментувала.

Передача Panorama вийшла в ефір за кілька днів до виборів організатора чемпіонатів світу 2018 і 2022 року, які пройдуть 2 грудня на засіданні виконкому ФІФА в Цюріху. На проведення ЧС-2018 претендують, зокрема, Росія та Англія. Після виходу передачі в ефір BBC букмекерські ставки на перемогу Англії впали. Росію букмекери вважають фаворитами голосування.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Корупційні скандали у ФІФА підвищили шанси Росії на ЧС-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути