вівторок, 29 травня 2007 14:41

Платіні закликає розпустити G-14

 

На десятому позачерговому Конгресі УЄФА в Цюріху президент європейського футбольного союзу Мішель Платіні підкреслив необхідність єднання футбольної сім"ї та гармонійної співпраці заради подальшого процвітання, інформує офіційний сайт УЄФА.

Європейські футбольні асоціації схвалили створення Стратегічної ради з професійного футболу, який складатиметься з віце-президентів УЄФА, членів профспілки гравців, представників клубів і європейських ліг. Платіні назвав це "найважливішим кроком, направленим на об"єднання всіх членів футбольної сім"ї".

- Настав час всій футбольній сім"ї об"єднатися і встати на захист європейської моделі спорту. Це унікальна модель, заснована на солідарності фундаменту й вершини піраміди. Вона будується на соціальній відповідальності, яка постійно оновлює систему завдяки принципу ротації між лігами і дивізіонами залежно від спортивних результатів.

- Я офіційно закликаю великі та значні клуби Європи розформувати своє елітарне угрупування, відкликати різні позови, подані до судів, і возз"єднатися з рештою всіх клубів, щоб вступити в плідний і демократичний діалог з іншими членами європейської футбольної сім"ї, - закликав президент.

- Президенти та голови найбільших клубів, давайте отримувати вигоду з вашого багатого досвіду і ваших ідей, - сказав на закінчення Платіні. - Поділіться з нами вашим поглядом на ситуацію. Двері УЄФА широко розкриті. Вступайте в наші ряди, і я обіцяю, ви не будете розчаровані. Я упевнений, що ви почуєте цей заклик, тому що він зроблений у дусі історії і заради того, щоб прогрес служив на благо футболу.

Як відомо, при створенні в 2000-му році G-14 включала в свій склад 14 клубів - "Реал", "Мілан", "Ліверпуль", "Барселону", "Баварію", "Аякс", "Ювентус", "Інтер", "Манчестер Юнайтед", "Порту", ПСВ, дортмундську "Боруссію", ПСЖ і "Марсель". У 2002-му році в G-14 було кооптовано ще 4 клуби –"Баєр", "Арсенал", "Ліон" та "Валенсія".

Зараз ви читаєте новину «Платіні закликає розпустити G-14». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути