вівторок, 16 березня 2010 13:52

Під час бою з Чагаєвим у Кличка розірвався біцепс

Під час бою з Чагаєвим у Кличка розірвався біцепс

У Володимира Кличка, якого в найближчу суботу в Дюссельдорфі чекає бій з Чемберсом, були дуже серйозні проблеми з рукою! І операція була зовсім не такою легкою, як говорив українець.

Така інформація просочилася від наших німецьких колег. За нашими даними, в останньому бою проти Чагаєва у Кличка стався обрив біцепса. Після чого він одразу ж був прооперований в Німеччині.

Загальновідомо наступне. 20 червня 2009 Кличко-молодший переміг технічним нокаутом Руслана Чагаєва. Планував боксувати в грудні. Але восени стало відомо, що у Володимира прооперована рука, і він повернеться в ринг не раніше весни 2010 року.

Про деталі травми та операції Володимир не поширювався. У нещодавньому інтерв"ю "Сегодня" Володя тільки сказав, що "хірурги над рукою попрацювали відмінно, вона його не турбує".

І ось, виявляється, в бою з Чагаєвим у Кличка стався розрив лівого біцепса. "Таке буває від гіперіспользованія, - пояснив нам відомий спортивний лікар Володимир Павленко. - Це досить болісно. І якщо відбувається відрив довгої головки, рука може перестати бути дієздатною. Якщо короткою - бій можливо довести до кінця".

У будь-якому випадку, обов"язкова операція, причому досить непроста. Потім - тонка й ретельна реабілітація. "Все має бути проведено грамотно, навантаження повинно повертатися поступово, - говорить д-р Павленко. - У такому випадку наслідків травми не буде.

З Кличком працюють хороші фахівці, тому я вірю, що все нормально. Те, що він вже в цю суботу вийде в ринг, а до цього проводить активну підготовку, говорить про те, що повне зрощення відбулося два місяці тому ".

Якби Володимир недолікував травму або ризикнув форсувати відновлення і повернутися в ринг раніше, він цілком міг отримати рецидив і "втратити руку" роки на два! Але ж відомо, що джеб Володимира (лівий прямий) називають кращим у суперважкому дивізіоні, це його фірмовий знак, дуже ефективний удар, яким Кличко завжди тримає суперників на дистанції і методично обробляє.

На людях Кличко намагався не "світити" пов"язку, яка підтримує руку. Автор цих рядків зустрічався з Володимиром через місяць після бою з Чагаєвим, в липні. Кличко був без пов"язки, швидше за все, зняв її перед бесідою.

А в серпні він приїжджав до Чечні на вечір боксу, організований компанією К2, і там цю пов"язку сфотографували. Зараз же на біцепсі Кличко красується помітний червоний шрам. Нагадування про операцію або щось інше - він не розповідає.

Головне - все, що відбулося з Кличком відомо Чемберсу. І він намагатиметься це використовувати (закон жанру суворий). "Моя місія - перемогти Кличко і повернути титули чемпіона світу в суперважкій вазі в США, - говорить американець. - Я йду до серйозної мети і збираюся досягти її".

За матеріалами terrikon, Сегодня Спорт

Зараз ви читаєте новину «Під час бою з Чагаєвим у Кличка розірвався біцепс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути