четвер, 11 березня 2010 17:01

"Кличко переможе технічним нокаутом після восьмого раунду"

 

20 березня чемпіон світу в надважкій вазі за версіями IBF, WBO, IBO 33-річний Володимир Кличко захищатиме свої титули. Суперник - 27-річний американець Едді Чемберс. Бій відбудеться на 51-тисячному Esprit Arena в німецькому Дюссельдорфі.

Кличко і Чемберс мали зустрітися торік у грудні. Але завадила травма руки українця, якої він зазнав у бою з Русланом Чагаєвим.

Майбутні суперники по-різному провели вимушені канікули: американець інтенсивно готувався до головного бою свого життя, а Кличко закрутив роман із голлівудською акторкою Хайден Панеттьєрі.


До бою боксери підійшли з такими послужними списками:

Володимир Кличко на прізвисько Доктор Сталевий Молот. 53 перемоги (47 нокаутів), три поразки (три нокаути), нуль нічиїх.


Едді Чемберс на прізвисько Швидкий. 35 перемог (18 нокаутів), одна поразка (нуль нокаутів), нуль нічиїх.


Для Володимира цей бій буде 17-м титульним (14 перемог - дві поразки), для Чемберса - першим.

Кличко на 14 см вищий - 199 см проти 185, і на 14,5 кг важчий: у своїх останніх поєдинках суперники важили 109 і 94,5 кг відповідно.

Переваги Чемберса

Боксер із Філадельфії дебютував на професійному рингу 18-річним - у грудні 2000-го. Довго боксував проти слабких суперників, доки 2005-го зустрівся з Россом П"юрітті, відомим перемогою над Кличком-молодшим, а також - Робертом Хоукінсом. Обох здолав за очками.

Наступного року Чемберс нокаутував у четвертому раунді екс-претендента на чемпіонський титул Еда Махоуна. 2007-го після перемог над Дерріком Россі й Домініком Гуїном пробився до відбірного турніру. Переможець мав зустрітися з чемпіоном IBF Володимиром Кличком.

У півфіналі Чемберс, за розділеним рішенням суддів, переміг свого співвітчизника Келвіна Брока, а в фіналі поступився росіянину Олександрові Повєткіну. Американець мав перевагу у стартових раундах, але потім Російський Витязь зламав хід поєдинку.

Після цього торік у березні Чемберс подолав колишнього чемпіона світу нігерійця Семюела Пітера. І в липні провів другий у своєму житті відбірний поєдинок проти 2-метрового українця Олександра Дмитренка.

Американця вважали аутсайдером двобою, однак він двічі відправляв у нокдаун кримчанина і врешті переміг за очками.

Чемберс - технар, із найшвидшими руками в дивізіоні. Комбінаційний, гнучкий, психічно стійкий. Добре захищається.


Недоліки Чемберса

Не нокаутер. Правда, був близьким до того, щоб покласти на підлогу Дмитренка. Але скоріше через поганий захист і відсутність джебу в Олександра.




Сергій Питалєв, 36 років, тренер з боксу, Білорусь

Чи небезпечний Едді Чемберс для Володимира Кличка?

- Чемберс - верткий, може прорватися на середню та ближню дистанції.

Яку тактику варто обрати Кличку?

- Думаю, традиційну - заджебити суперника дистанційно, виснажити нависанням у клінчі, а потім підстерегти момент для ударів правою.

Як повинен діяти Чемберс, щоб мати шанси на перемогу?

- Він може проходити в середню дистанцію за рахунок ухилянь і зміщень, а потім різко заходити за лівий або правий бік суперника з подальшою атакою. Це примушує повертатися під 90 градусів, що для високого Кличка незручно. Таким маневром володів молодий Тайсон.

Як може завершитися бій?

- Між восьмим і десятим раундами Кличко переможе технічним нокаутом.

Зараз ви читаєте новину «"Кличко переможе технічним нокаутом після восьмого раунду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути