четвер, 31 травня 2007 17:54

ПФЛ оштрафувало "Динамо" на сім тисяч доларів

Cьогодні бюро ПФЛ розбирало інцидент, який трапився під час фіналу Кубка України між "Динамо " та "Шахтарем". У другому таймі після гола динамівця Клебера фанати киян запалили фаєри. У відповідь спецназ "Беркут" почав очищати сектор від уболівальників, б"ючи їх палицями.

Питання щодо цього резонансного інциденту було п"ятим у порядку денному бюро ПФЛ. Розбиралось воно представниками Ліги на чолі з її виконавчим директором Анатолієм Поповим, 58 років, хвилин з двадцять.

Було відразу вирішено розбити обговорення цього питання на дві частини - фінансові санкції і оцінка дії фанатів "Динамо", які запалили сім фаєрів та вирвали 44 стільці, та представників спецназу.


Члени Бюро запропонували накласти на "Динамо" штраф у 3 000 доларів. Також клуб мав відшкодувати збитки НСК "Олімпійський" за зірвані крісла. Іншої думки був Анатолій Попов:

- Крісла виламували під час гри, тому суму треба збільшити до 7 000 доларів.

Відповідальний секретар ПФЛ Владислав Сирота перепитує:

- Із збитки відшкодувати?

- Аякже. Голосуємо. Хто за?

Рішення прийняли одноголосно.

Слово взяв інспектор матчу Костянтин Віхров. Спочатку він розповів присутнім про те як готувались до гри всі відповідні служби служби і, першу чергу, ті, які мали відповідати за безпеку на стадіоні.

- Ми збирались ще за декілька днів до гри, а потім детально розібрали всі ситуації безпосередньо 27 травня. Тоді були присутні три генерала від МВД та два високі чини від ГАІ. Вони лише посміхнулися: "Ми все це добре знаємо".

Коли Віхров починає розповідати про те, що сталось коли "Беркут" використав силу, його голос стає гучнішим.

- На людей несподівано кинулись озброєні люди, почали бити всіх без розбору, гнати по сектору. Можна було вичислити тих вболівальників, які запалили фаєри! Моя думка, що співробітники МВД неадекватно, точніше були зовсім не готові до того що може статись на трибуні, тому і вирішили зробити найпростіше - використати силу.

Потім Попов вискловив свою думку, щодо використання на стадіонах фаєрів.

- Хто візьме персонально на себе відповідальність за те, якщо фаєр приведе до лиха, коли у дівчини в Москві загорілось волосся? Те, що фан-клуб "Динамо" до нас звертався з проханням дозволити використання цього піротехнічного засобу, це дезінформація.

Віхров ледь не перебиває Попова:

- Які можуть бути фаєри! Он на чемпіонаті світу араби, ой, ні серби...

- Хорвати, - підказують Віхрову.

- Так, точно, хорвати запалили фаєри, так їх відправили з Німеччини.

Попов перебиває:

- Мені здається немає сенсу вдаватися до допомоги спецпідрозділів на футбольних матчах - з цією роботою може справитись і міліція. Приклади, Житомира, Львова, а тепер, і Києва говорять самі за себе. Бити по голові - найбільш простий метод.

На голосування ставиться три пункти: звернути увагу на неадекватні дії фанатів ФК "Динамо" та співробітників спецназу під час матчу "Шахтар" - "Динамо", також звернутись з проханням не використовувати спецназівців під час футбольних матчів.

Проголосували знову одноголосно, але тут досить несподівано слово знову бере Віхров:

- Пробачте, а що буде коли на стадіоні виникне страшна бійка або зовсім поножовщина! Що тоді зробить міліція без допомоги спецназу? Про це ми задумались.

Члени бюро ПФЛ переглядаються один між одним. Слово бере Попов.

- Константин Львович, дійсно правий, тому пропоную третій пункт прибрати. Голосуємо?

Підраховувати кількість піднятих рук сенсу не було - як і очікувалось, одноголосно.

Юрій БОБРУЕНКО,

"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «ПФЛ оштрафувало "Динамо" на сім тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути