неділя, 14 березня 2010 11:14

Пакіяо в 12 раунді переміг Клотті

Пакіяо в 12 раунді переміг Клотті

У неділю, 14 березня, в Далласі завершився один з найбільш очікуваних боксерських поєдинків року Пакьяо vs Клотті.

Перемогу в бою, який проходив на арені клубу NFL Даллас Ковбойс, здобув Менні Пакіяо. Після закінчення 12 раундів усі судді одноголосно віддали перемогу філіппінцю.

Врахувавши досвід попередніх суперників Пакіяо, Джошуа Клотті вибрав на бій оборонну тактику. Коли в першому раунді лівий боковий Пакіяо пробив захист і похитнув африканця, здавалося, що того чекає участь Ріккі Хаттона, проте далі Клотті діяв дуже грамотно, змушуючи азіата бити в блок.

Довгий час атаки Пакіяо розбивалися об захист Джошуа, а сам він зрідка, але дуже точно, контратакував і виставляв при цьому кращого боксера сучасності в не самому вигідному світлі.

У четвертому раунді Менні Пакіяо використовував новинку - удар з двох рук одночасно, але бажаного ефекту цей прийом не досяг - бій затягувався і проходив зовсім не за сценарієм фаворита.

Так, Пакіяо постійно атакував, але чистих влучень у нього було мінімум. Інакше й бути не могло, оскільки діяв філіппінець дуже прямолінійно.

Після дев"ятого раунду малюнок бою змінився - Клотті почав розкриватися і контратакувати - запам"яталася серія з трьох аперкотів поспіль, які Пакіяо виніс з приголомшливою легкістю.

Філіпінець, нарешті, почав потрапляти, але й пропускати став більше. Перед стартом заключного 12-го раунду боксери обнялися і кинулися в бій. У цьому раунді вони, нарешті, зіткнулися головами (коронка спойлера Клотті) і продовжили з"ясування стосунків.

На останніх секундах Пакіяо кинувся в атаку і зустрів гонг, затиснувши Клотті біля канатів. Той вистояв і навіть виглядав менш побитим (у Менні під правим оком намітилася значна гематома). Тим не менше, судді стратегії Клотті не оцінили і одноголосно віддали перемогу Пакіяо з розгромним рахунком 120:108 і 119:109, при цьому врахували домінування Пакіяо і кількість викинутих ударів, до того ж порахували, що якість гірша за кількість.

Таким чином, Менні Пакіяо зберіг звання чемпіона світу в напівсередній вазі (до 66,7 кг) за версією WBO, проте сам бій залишив після себе багато питань.

За матеріалами Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Пакіяо в 12 раунді переміг Клотті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути