середа, 02 травня 2007 12:42

Ооржак може продовжити виступи, не зважаючи на видалення нирки

21 квітня потрапила в аварію дворазова чемпіонка Європи з боротьби росіянка Лориса Ооржак. У результаті, спортсменці видалили одну нирку. Однак начальник відділу антидопінгового забезпечення Росспорту Микола Дурманов вважає, що Лориса не повинна ставити хрест на спортивній кар"єрі, повідомляє "Весь Спорт".

- Давати прогнози стосовно строків відновлення і перспектив продовження кар"єри Лориси, не знаючи усіх подробиць, неможливо. Тут все залежить від нюансів: особливостей організму, загального стану здоров"я і настрою, працездатності другої нирки, навантажень, які доведеться виносити при тренуванні. Але найголовніше - розуміти, що видалення однієї нирки не ставить автоматично хрест на спортивній кар"єрі, - каже Дурманов. - Історія світового спорту знає немало випадків, коли люди виступали з однією ниркою і досягали неабияких результатів. Тому Лорисі не треба засмучуватися. Відновлювальний період після такої операції у середньому триває від трьох до шести місяців. Якщо після цього стан здоров"я дозволить, вона обов"язково повинна повернутися у спорт і продовжити виступи.

Зараз ви читаєте новину «Ооржак може продовжити виступи, не зважаючи на видалення нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути