середа, 09 липня 2008 08:54

На юніорському чемпіонаті світу з легкої атлетики встановили світовий рекорд

Вчора у польському Бидгощі розпочався юніорський чемпіонат світу з легкої атлетики. У перший день змагань розіграли два комплекти нагород. У штовханні ядра зі світовим рекордом серед юніорів переміг німець Давід Шторль (21.08 м). "Срібло" та "бронза" у росіянина Олександра Буланова (20.14 м) та хорвата Маріна Премеру (19.93 м - особистий рекорд). Українець Станіслав Сегеда став п"ятим. Найкращий свій результат (19.80 м) він показав у першій спробі, після чого зробив два заступи, штовхнув ядро на 19.50 метрів і закінчив змагання ще двома заступами.

Дівчата розіграли медалі на дистанції 5000 метрів. Перемогла ефіопка Суле Утура (16:15.59 хв). За нею фінішувала її співвітчизниця Гензебе Дібаба та кенійка Неллі Чебет. Українка Ольга Скрипак була шостою (16:36.46 хв).

Сьогодні у фіналі у секторі для метання диску виступить Микита Нестеренко. Вчора він без проблем подолав кваліфікаційний рубіж - 59 метрів. Результат Микити - 61.77.

У наступне коло кваліфікувалися обидві українські бігунки на 400 метрів - Юлія Баралей та Ольга Земляк. Денис Тесленко та Роман Старух на цій же дистанції кваліфікацію не пройшли.

Віра Ребрик перемогла у кваліфікації у метанні списа (58.66 м) і завтра побореться за нагороди чемпіонату. У потрійному стрибку у фінал кваліфікувалася Ганна Князева (13.32 м).

Єлизавета Бризгіна та Вікторія П"ятаченко не змогли кваліфікуватися у наступне коло на 100-метрівці. Не зміг вийти далі і Шериф Ель-Шериф у стрибках у довжину. Шанс реабілітуватися за не зовсім вдалий виступ у нього буде у потрійному стрибку. Не пройшли далі Галина Каплун у метанні молота, бігуни на 800 метрів Артем Казбан, Ольга Бібік та Марина Пугач та Катерина Ретіва у метанні списа.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На юніорському чемпіонаті світу з легкої атлетики встановили світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути