Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 08:59

Ребрик перемагає зі світовим рекордом серед юніорів

Ребрик перемагає зі світовим рекордом серед юніорів

Тріумфально для України пройшли змагання у секторі для метання спису на юніорському чемпіонаті світу з легкої атлетики, який триває у Бидгощі. Віра Ребрик виграла "золото", встановивши світовий рекорд серед юніорів - 63.01 метр. Такий результат вона показала у другій спробі, і стала єдиною атлеткою, якій вчора вдалося послати спис за позначку 60 метрів.

Ганну Князєву у потрійному стрибку від п"єдесталу відділив лиш крок. Щоправда, бронзовій призерці змагань, гречанці Параскеві Папахрістоу, вона програла 13 сантиметрів, стрибнувши на 13.61 метр. Перемогла зі світовим рекордом серед юніорів кубинка Дайленіс Алчантара (14.25 м).

Певні надії на нагороди пов"язували і з виступом Юлії Баралей, але у фіналі на 400 метрів вона фінішувала п"ятою (53.18 секунд). Перемогла Фолашаде Абукан з Нігерії (51.84 с).

У змаганні десятиборців перемога в останньому виді - бігу на 1500 метрів - дозволила Марку Тимченку піднятися з 14-го на восьме місце. Його час - 4:29.14 хвилини. Крім того, у Бидгощі Марк набрав поки що рекордну для себе суму балів - 7250. Переміг же зі світовим рекордом (7896) німець Ян Фелікс Кнобель.

На дистанції 3000 метрів з перешкодами Крістіне Камбуа Муянка з Кенії встановила рекорд чемпіонатів (9:31.35 хв). А українка Марія Шаталова з особистим рекордом - 10:16.54 хвилини - фінішувала десятою.

У штовханні ядра Вікторія Болбат стала останньою, 12-ю, з результатом 14.01 метрів. Перемогла чилійка Наталіа Дуко (17.23 м).

Вчорашню ранкову кваліфікацію подолали Андрій Мартинюк у метанні молота, Шериф Ель-Шериф та Олександр Рижков у потрійному стрибку. Ганна Тітімець та Ганна Ярощук бігтимуть у фіналі 400-метрівки з бар"єрами.

Не пройшли у наступну стадію змагань Сергій Кравченко (метання молота), Анастасія Стоянова (100 метрів з бар"єрами), Єлизавета Бризгіна та Вікторя П"ятаченко (200 метрів), Сергій Цибулька та Іван Єрьомін (стрибки з жердиною).

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Ребрик перемагає зі світовим рекордом серед юніорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути