четвер, 14 лютого 2008 11:03

На чемпіонаті Чотирьох континентів фігуристи розіграли перший комплект нагород (ФОТО)
6

Цинь Панг та Джань Тонг

У Кореї триває чемпіонат Чотирьох континентів з фігурного катання. Ці змагання - аналог чемпіонату Європи. У них беруть участь спортсмени з Америки, Азії, Африки та Австралії. Попри те, що деякі лідери традиційно пропускають цей старт, щоб краще підготуватися до чемпіонату світу (17-23 березня), зірок та боротьби тут все ж не бракує.

Сьогодні спортивні пари розіграли перший комплект нагород турніру. Перші дві сходинки залишилися за китайськими парами Цинь Панг та Джань Тонг і Ден та Хао Джанг відповідно. Американці Брук Кастіль та Бенжамін Окольскі після короткої програми йшли на четвертому місці, програючи своїм співвітчизникам Рені Іно та Джону Болдуіну бал. Проте перевага у довільній програмі у п"ять балів дозволила піднятися на п"єдестал саме Брук і Бенжаміну.

У танцювальних дуетів після оригінального танцю лідирують канадці Тесса Віртью та Скотт Мойр. За ними розташувалися американці Меріл Девіс та Чарлі Вайт і Кімберлі Наварро та Брент Бомментр.


Чи не найбільший інтерес викликають змагання чоловіків. Коротка програма японця Дайсуке Такахаші під "Лебедине озеро" у сучасній хіп-хоп обробці вкотре вразила суддів. За творіння Миколи Морозова він отримав 88.57 балів. Ця оцінка стала другою в історії. Більше набирав лише Євген Плющенко на Олімпіаді в Турині (90,66). Хоча заради справедливості слід зазначити, що судді вчора не скупилися на бали. Американець Еван Лайсачек хоча й з каскадом 4-3, проте з помилкою на обертанні теж отримав дуже високі бали - 84,06. Канадець Джеффрі Баттл, який йде третім, вирішив не ризикувати і не включив у коротку програму стрибок у чотири оберти. Проте навіть так, завдяки чистому виконанню, складним доріжкам кроків та обертанням він отримав 83,85 балів. Чим же закінчиться боротьба у чоловіків стане відомо вже завтра.

"Газета по-українськи"

Фото: REUTERS


Зараз ви читаєте новину «На чемпіонаті Чотирьох континентів фігуристи розіграли перший комплект нагород (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути