вівторок, 04 жовтня 2016 17:55

Марії Шараповій скоротили покарання за мельдоній

Марії Шараповій скоротили покарання за мельдоній

Спортивний арбітражний суд скоротив термін дискваліфікації російської тенісистки Марії Шарапової. Вона зможе виступати з 26 квітня 2017 року.

8 червня Міжнародна федерація тенісу відсторонила Шарапову від змагань на два роки (до січня 2018 року). Це сталося після того, як у березні 29-річна спортсменка зізналася в застосуванні забороненого Всесвітнім антидопінговим агентством препарату мельдоній.

У березні Шарапова провела прес-конференцію, де розповіла, що приймала мілдронат протягом 10 років і не знала, що з 1 січня речовину, що входить у цей препарат, заборонили.

"Я взяла на себе відповідальність зразу, оскільки не знала, що добавка, яку приймала останні 10 років, потрапила під заборону. Я дізналася, наскільки краще інші федерації повідомляли спортсменів про зміну правил, особливо у Східній Європі, де мілдронат приймають мільйони людей", - сказала Шарапова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марію Шарапову дискваліфікували на два роки

Шарапова - п'ятиразова переможниця турнірів серії "Великого шолома". У складі збірної Росії вона перемогла в Кубку Федерації і завоювала срібну медаль Олімпіади-2012 у Лондоні в одиночному розряді.

Зараз ви читаєте новину «Марії Шараповій скоротили покарання за мельдоній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути