четвер, 09 червня 2016 10:00

Марію Шарапову дискваліфікували на два роки

Марію Шарапову дискваліфікували на два роки
Марія Шарапова. Фото: reuters.com

Російська тенісистка Марія Шарапова дискваліфікована на два роки через порушення антидопінгових правил. Про це повідомив Twitter Міжнародної федерації тенісу (ITF).

Дискваліфікація росіянки починається з 26 січня 2016 року. У той день під час Australian Open вона здала допінг-пробу, що дала позитивний результат. Таким чином, Шарапова пропустить Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро, що відбудеться з 5 по 21 серпня. Також спортсменку позбавили призових і рейтингових очок за участь у Відкритому чемпіонаті Австралії.

Президент Федерації тенісу Росії (ФТР) Шаміль Тарпіщев заявив, що організація буде оскаржувати рішення стосовно Шарапової і добиватися скорочення дискваліфікації.

7 березня на спеціальній прес-конференції Шарапова зізналася, що отримала повідомлення про позитивну допінг-пробу, взяту під час виступу на Australian Open. У крові спортсменки знайшли сліди мельдонію. Її відсторонили від змагань з 12 березня.

Зараз ви читаєте новину «Марію Шарапову дискваліфікували на два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути