четвер, 31 січня 2008 09:54

Марадона вибачився за гол у чвертьфіналі Кубка миру-1986

Марадона вибачився за гол у чвертьфіналі Кубка миру-1986

Один з кращих футболістів в історії аргентинець Дієго Марадона в інтерв"ю виданню The Sun, опублікованому 31 січня, публічно вибачився за гол, який він забив рукою під час чвертьфінального матчу Кубку світу 1986 року у ворота збірної Англії. Ту гру аргентинці виграли з рахунком 2:1, а потім дійшли до фіналу, в якому перемогли збірну ФРН з рахунком 3:2.

У матчі з англійцями Марадона забив перший гол, вигравши верхову боротьбу у воротаря збірної Англії Пітера Шилтона. Лише після перегляду повторів стало видно, що аргентинець забив гол, витягнувши руку вгору трохи вище за голову і ударивши нею по м"ячу.

- Це була голова Марадони і рука Бога, - заявив після матчу капітан збірної Аргентини.

Цей епізод став найганебнішим у кар"єрі легендарного футболіста і обговорювався частіше, ніж другий гол Марадони у ворота Шилтона, який вважається одним з найкрасивіших в історії чемпіонатів світу.

- Якби я міг змінити історію, я б використовував цей шанс. Аргентина в результаті стала чемпіоном світу 1986 року, а я - був і залишуся кращим гравцем. Але змінювати історію - не в моїх силах, тому все, що я можу зробити - просто вибачитися і продовжувати жити, - підкреслив 47-річний Марадона.

Раніше аргентинець ніколи не вибачався за свою поведінку на Мундіалі-1986, за що часто піддавався критиці, особливо з боку Пітера Шилтона, який заявив, що його більше образив не гол, забитий рукою, а слова Марадони після матчу.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Марадона вибачився за гол у чвертьфіналі Кубка миру-1986». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути