пʼятниця, 10 жовтня 2008 15:31

Через світову економічну кризу "МЮ" може змінити спонсора

Представник сімейства Глейзерів, які володіють "Манчестер Юнайтед", заявив, що криза світової економіки ніяк не позначиться на клубі.

В даний момент економіки багатьох країн світу випробовують труднощі. Це не могло не позначитися і на світі футболу. Не секрет, що утримання більшості футбольних клубів є не найвигіднішим заняттям.

Манкуніанці зберігають борг у розмірі 660 мільйонів фунтів з тих пір, як клуб перейшов під управління американським бізнесменам Глейзерам в 2005 році. У 2006 цей борг був реструктуризований, але напружена ситуація в світі зайвий раз порушила розмови щодо фінансового здоров"я "Олд Траффорд".

"Кредитний борг не робить негативного впливу на "Юнайтед". Ми продовжуємо керувати клубом в цілях зростання комерційних операцій. Рефінансування кредиту в 2006 році дозволяє нам відчувати себе спокійно, а клубу - продовжувати рости у фінансовому плані", - заявив представник Глейзерів.

Додамо, що через кризу ледь не розорився титульний спонсор футболок "Манчестер Юнайтед" компанія AIG. Лише націоналізація державою врятувала компанія від розорення. Згідно контракту з AIG, "червоні дияволи" щорічно отримували по 14 млн. фунтів.

Втім, фінансові труднощі можуть змусити МЮ змінити спонсора. Інтерес до титулованого клубу з Англії вже проявляють компанії Budweiser і SaudiTelecom.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Через світову економічну кризу "МЮ" може змінити спонсора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути