понеділок, 23 червня 2008 16:18

Губернатори шести областей просять у Ющенка 7 мільярдів євро на дороги до Євро-2012

Губернатори шести областей, в яких передбачається проводити Євро-2012, направили письмове звернення Президентові України Віктору Ющенку. Про це повідомив представник Дніпропетровської облдержадміністрації, виступаючи на колегії Міністерства транспорту і зв"язку.

У документі говориться про необхідність виділення цим областям 7 млрд євро на підготовку дорожнього господарства до Євро-2012.

- З них Дніпропетровська обл. розраховує отримати 13 млрд грн, - сказав представник ОГА.

За його словами, загальна потреба області в модернізації автодоріг оцінюється в 23 млрд грн, а також 2,3 млрд грн - на капітальну реконструкцію мостів, більшість з яких експлуатуються понад 30 років.

За словами представника Львівської міської ради, для реконструкції понад 160 км. існуючих доріг і будівництва 20 км. нових доріг у Львові до Євро-2012 потрібно 3 млрд грн. Для залучення необхідних засобів для реконструкції транспортної інфраструктури Львова, на думку львівських чиновників, потрібно, щоб частину податків залишали в місті.

Міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський, виступаючи на колегії Міністерства, повідомив сьогодні, що до моменту проведення Євро-2012 в Україні буде побудовано не менше 12 автомобільних переходів.

- Передбачено, що при переході з автобана на звичайну трасу повинен бути перехід - 50 км. І ці переходи будуть побудовані, - уточнив він.

17 червня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд планує збільшити витрати на підготовку до Євро-2012 більше, ніж на 4 млрд грн після внесення змін до держбюджету-2008. Вона відзначила, що при цьому на 4 млрд грн планується збільшити урядові гарантії під кредити, в основному на будівництво автодоріг, а також для областей, в яких планується проводити матчі Євро-2012. Крім того, на 250 млн грн будуть збільшені прямі витрати на підготовку до проведення Євро-2012, повідомила Ю. Тимошенко.

В той же час голова ВР Арсеній Яценюк стурбований тим, як Україна готується до Євро-2012. Він сказав, що знає попередні оцінки УЄФА і вони не втішні. За його словами, він звернувся до Ю. Тимошенко з проханням внести необхідний пакет законопроектів, щоб зняти застереження в законодавчому полі.

"РБК-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Губернатори шести областей просять у Ющенка 7 мільярдів євро на дороги до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути