вівторок, 28 жовтня 2008 12:55

Фергюсон порівняв президента ФІФА з африканськими деспотами

У своєму останньому інтерв"ю "Таймс" головний тренер "Манчестер Юнайтед" розкритикував президента ФІФА Зеппа Блаттера, порівнявши його з африканським диктатором. Зокрема, Фергюсон був обурений словами Зеппа про те, що у футбольних клубах поширено рабство.

"Думаю, Зепп Блаттер в небезпеці... Він досяг тієї межі, коли над ним починають сміятися у футбольному світі, - сказав Фергюсон. - Може, він старіє, не знаю. Але таке трапляється з людьми з великою владою. Подивиться на деяких деспотів в Африці".

На питання журналістів про те, чи порівнює Фергюсон Блаттера з президентом Зімбабве Робертом Мугабе, сер Алекс відповів: "Це було б смішно. Я просто говорю, що зі своєї високої позиції він прорікав стільки смішних тверджень, що є небезпека, що незабаром йому взагалі перестануть довіряти.

Отже, коли він висловився про рабство, це, природно, викликало фурор, тим паче, що це було якраз після святкування двохсотріччя відміни рабства".

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Фергюсон порівняв президента ФІФА з африканськими деспотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути