субота, 10 квітня 2021 10:34

Фанатка відновила могилу першого професійного футболіста

Фанатка відновила могилу першого професійного футболіста
У футбол уперше почали грати в Англії. Фото: Вікіпедія

Мешканка Великобританії Жаклін Макаліс відновила могилу футболіста Фергюса Сатера, подивившись міні-серіал Netflix "Гра родом з Англії", одним з героїв якого став Сатер.

Фергюс Сатер вважається першим в історії професійним футболістом - працюючи муляром на батьківщині в Глазго, в 1878 році він переїхав до Англії, щоб заробляти, граючи в футбол. Він грав за клуби "Дарвен" і "Блекберн Роверс", отримуючи зарплату, хоча в той час футболістам ще не платили за гру.

Історія Сатера була частково екранізована в серіалі "Гра родом з Англії", що вийшов в березні 2020 року. Подивившись його, Жаклін Макаліс надихнулася історією Сатера і, дізнавшись, що його могила знаходиться в напівзанедбаному стані, зв'язалася з "Блекберн Роверс". Клуб профінансував відновлення, яким зайнялася сама Макаліс.

"Він мені не родич і не має до мене ніякого відношення, але його історія зворушила моє серце, і я так захопилася цим. Я була засмучена, побачивши, що на його могилі впав надгробок і вона перетворилася в горбок трави. Тепер же це місце виглядає чарівно", - наводить ВВС слова Макаліс.

На історію відреагував і творець серіалу Джуліан Феллоуз: "Мільйони людей в усьому світі у великому боргу перед Фергюсом Сатером і іншими засновниками сучасного футболу, і мені здається прекрасним те, що завдяки Жаклін багато з них тепер будуть мати можливість віддати данину поваги біля його могили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА відсторонив арбітра, який взяв автограф у Голанда

Зараз професійні футболісти - дуже багаті люди. Кріштіано Роналду заробляє 32 мільйони євро в рік. Ліонель Мессі має карколомний контракт з "Барселоною".

Зараз ви читаєте новину «Фанатка відновила могилу першого професійного футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути