вівторок, 08 квітня 2008 17:38

Екс-одесит викличе Котельника на бій

Дмитро Саліта кинув виклик Андрію Котельнику. Колишній одесит, який багато років тому виїхав на постійне місце проживання в Америку, каже, що львів"янин є хорошим боксером, але у власній перемозі Саліта не сумнівається.

"Котельник є одним з найкращим боксерів світу у нашій ваговій категорії, він нічим не гірший за Рікі Хатона. Це не лише моя думка, а й багатьох експертів, - каже Дмитро Саліта. - Я в рейтингу WBA є третім, а це дозволяє мені розраховувати на титульний бій. Якщо мені дадуть такий шанс, я гарантовано переможу".

Варто зауважити, що в Україні Дмитро Саліта маловідомий, а ось в американському Нью-Йорку він є справжньою зіркою. 26-річний Саліта народився в Одесі, звідки в дев"ятирічному віці виїхав на ПМП до США. "Основною причиною нашого переїзду в Америку став факт дискримінації євреїв, – розповідає Дмитро Саліта. – Мої батьки вважали, що я і брат, ставши дорослими, могли б утратити ті можливості, які дозволили б нам досягти всього того, на що здатні".

Боксерську кар"єру він розпочав уже за океаном. Саліта є переможцем нью-йоркського турніру "Золоті рукавички", який для американських шанувальників боксу рівноцінний Олімпійським іграм.


prosport.lviv.ua
Зараз ви читаєте новину «Екс-одесит викличе Котельника на бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути