середа, 17 травня 2017 17:04

"Динамо" не зможе переграти "Шахтар": 21:00 – фінал Кубка України

"Динамо" не зможе переграти "Шахтар": 21:00 – фінал Кубка України
Кубок України "Динамо" вигравало 11 разів, "Шахтар" - 10. Фото: dynamo.kiev.ua

Андрій Ярмоленко бовкнув дурницю. Слова завжди треба добирати обережно: у півфіналі Кубка конфедерацій-2003 півзахисник збірної Камеруну Марк-Вів'єн Фое під час перерви сказав: "Нам треба померти, але пройти далі". Камерун пройшов. Фое помер прямо на полі.

Тональність слів лідера "Динамо" зрозуміла. Київська команда не може переграти "Шахтар". Тільки перебороти на характері. Очевидно, саме це і мав на увазі Ярмоленко.

І в цьому контексті навіть добре, що "Динамо" зганьбилося у суботу. Так, 90-річчя клубу, 15 роковина від того дня, коли цей світ залишив Валерій Лобановський. Проте поразку так "обсмоктали" з усіх боків і дорікнули динамівцям за те, що вона трапилася саме 13 травня, що сьогодні команда Реброва буде злішою. Принаймні такою, якою вона була торік 9 вересня, коли протрималася проти донецького клубу цілий тайм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фаворита у фіналі Кубка України немає": як "Шахтар" готується до матчу з "Динамо"

"Шахтар" гучно відсвяткував 10-те чемпіонство на теренах України. Обставив це з таким апломбом, якого не було навіть 2009-го, коли команда виграла Кубок УЄФА. Навів багато аргументів, як це важко: жити у п'ятизірковому готелі в центрі столиці, з підтвердженими контрактами, літати на матчі чартерами й обігрувати "волині" з "ворсклами", які гроші від власників бачать раз у кілька місяців. Та ще й страхуватися у матчах проти "Зорі", забороняючи грати "своїм" футболістам. А потім Палкін енергійно патякатиме про те, як підняти рівень українського чемпіонату і що деякі тренери думають насамперед про очки у таблиці, а не про зміну формату турніру. Так-так, він одразу сприятиме тому, що трибуни наших стадіонів почнуть заповнювати максимально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" відмовилося від відкритого тренування перед фіналом Кубка України

З тим "баном", що "Шахтар" влаштував колись дружньому клубу, усе зрозуміло. Пауло Фонсека дуже хотів перше місце – чемпіонських титулів у нього ще не було. Це начебто нівелювало єврокубкові невдачі і дає йому право на експерименти на початку наступного сезону. Так, щоб вони показали: це дійсно команда Фонсеки, а не Луческу. Минулого року не вийшло через нестачу часу. Цього разу його буде більше. І тоді стане зрозуміла тренерська кваліфікація усміхненого і людяного португальця. Досі сумнівна – важко збагнути, як Ахметов запросив людину, яка програла його команді із загальним рахунком – 1:6.

А в тому, що "Шахтар" сильніший за "Динамо", а Фонсека "розкусив" Реброва з його новою схемою – сумнівів немає. І результат сьогоднішнього матчу мало що змінить у цьому спринятті. Хіба що кияни обіграють принципового суперника з великим рахунком.

Ви у це вірите?

Матч "Шахтар" - "Динамо" розпочнеться о 21:00. Годиною раніше стартує наша текстова трансляція з Харкова.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не зможе переграти "Шахтар": 21:00 – фінал Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути