пʼятниця, 07 квітня 2017 05:40

Наші прагнуть грати в іспанському стилі

 

Київське "Динамо" та луганська "Зоря" в останніх матчах чемпіонату України зіграли з трьома центральними захисниками. Схема 1–3–4–2 або 1–3–4–3 стає популярною у світовому футболі.

— Вона дозволяє високо грати на флангах із форвардами суперника. Для цього потрібно, щоб у центрі хтось страхував крайніх захисників. Це роблять правий і лівий центральні оборонці, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Прихильниками цієї схеми є італійці. "Ювентус" грає так вже 5–6 років. Збірна Італії під керівництвом Антоніо Конте на Євро-2016 дотримувалася такої формації. Згодом тренер застосував цю схему в англійському "Челсі", і вона відразу дала результат (команда стала лідером чемпіонату, головним претендентом на перше місце. — ГПУ).

Три оборонці утворюють трикутник: крайні захисники грають широко, а центральний піднімається вгору. Воротар їм допомагає. Так легко контролювати м'яч на своїй половині. Це зовсім інше розташування, ніж було раніше.

Збірна України теж могла б діяти за такою схемою. Але потрібно не просто розставити гравців, а знайти футболістів із відповідними якостями. Зараз у команді домінує іспанський підхід (командна ставка на контроль м'яча в середині поля, ретельна підготовка атак. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Наші прагнуть грати в іспанському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути