пʼятниця, 05 лютого 2021 18:15

Чому провалився найперспективніший український тренер

Чому провалився найперспективніший український тренер
Дмитро Михайленко залишився без роботи. Фото: ФК "Дніпро-1"

Кіпрський "Пафос" оголосив про відставку головного тренера команди Дмитра Михайленка. Український спеціаліст зміг затриматися в команді тільки на 3 місяці. В останніх 11 матчах "Пафос" здобув тільки 1 перемогу та втратив шанси поборотися за вихід у першу шістку чемпіонату Кіпру.

Це вже 2-га відставка за сезон для Михайленка. Спочатку його звільнили із "Дніпра-1" за провалений старт сезону. У 3 турах "Дніпро-1" зміг взяти 1 очко, граючи всі матчі вдома.

Минулого сезону "дніпряни" були одними із претендентів на єврокубки, але в реальності завалили сезон. Не змогли вийти у першу шістку та програли стикові матчі за право грати у єврокубках. Уже тоді Михайленку загрожувала відставка. Його місце мав зайняти Віктор Скрипник, але в останній момент усе змінилося, і Дмитро Станіславович отримав ще один шанс.

Минулого сезону "дніпряни" були одними із претендентів на єврокубки, але в реальності завалили сезон

Михайленко вважався одним із найбільш перспективних тренерів в Україні. Його навіть розглядали на посаду тренера "Динамо" 2017-го після відходу із команди Сергія Реброва, але вибір братів Суркісів був на стороні Олександра Хацкевича.

Дмитро Станіславович грав під керівництвом Валерія Лобановського та Євгена Кучеревського. Мав можливість вчитися у Хуанде Рамоса. Успішно працював із дублем "Дніпра". У сезоні 2015/2016 очолив головну команду, де відкрив одразу ряд молодих гравців – Андрій Лунін, Ігор Когут, Юрія Вакулко, Владислав Кочергін. Денис Баланюк. Попри зовсім молодий склад, "дніпряни" намагалися грати у складний футбол через пас, контроль м'яча, домінувати на полі.

Але продовження не було. Тренер Михайленко почав все більше розчаровувати. Чому колись перспективний тренер почав втрачати позиції?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити Хачеріді

Головною причиною є робота у 1-й та 2-й лізі. Михайленко вирішив пройти із "Дніпром-1" весь шлях до УПЛ. За 2 роки він не набув нових навиків та багато втратив із наявних чеснот. Команда могла перемагати, маючи більше фінансових можливостей та кращих гравців. Тренерський хист їм не був потрібен. Як показав час, то наздогнати втрачені 2 роки тренер вже не зміг.

За 2 роки він не набув нових навиків та багато втратив із наявних чеснот

Не менш важливою причиною стало переоцінення власних талантів. Михайленко намагався грати у складний футбол. Багато працював над якістю гри та тактичною підготовкою. Більшість гравців просто не могли грати у різний футбол. Пошук гри тренера тільки призвів до того, що футболісти почали втрачати віру в себе, бо у них перестало хоч щось виходити.

Після відставки із "Дніпра-1" потрібно було взяти паузу та проаналізувати власну роботу. Зрозуміти, чому не вдалося досягти результату. Михайленко одразу кинувся у новий виклик. Реральт його роботи був аналогічний. Михайленко просто загубився в власних ідеях.

Після 2 невдач важко розраховувати тепер на щось серйозне. Тепер Михайленко зможе розраховувати тільки на роботу у "маленьких" українських клубах. Потрібно робити кроки назад, щоб довести своє вміння досягати успіх у футболі.

Дмитро Михайленко як гравець виступав за "Зірку" Кропивницький, "Дніпро", "Динамо", "Металург" Запоріжжя. Клуби із Ізраїлю "Бейтар", "Хапоель" та кіпрський "Пафос". 7 разів вигравав чемпіонат України та 4 рази Кубок. Почав свою тренерську кар'єру 2009-го з дублем "Дніпра". Працював із першою командою "Дніпра" та "Дніпром-1".

Зараз ви читаєте новину «Чому провалився найперспективніший український тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути