середа, 03 лютого 2021 21:00

Що робити Хачеріді

Що робити  Хачеріді
Євген Хачеріді залишився без клубу. Фото: ФК "Динамо" Київ

Український захисник 33-річний Євген Хачеріді розірвав контракт із брестським "Динамо". Білоруський клуб має фінансові проблеми, тому вирішив відмовитися від всіх зіркових футболістів. Раніше склад команди покинули інші лідери команди – Артем Мілевський та Олександр Нойок.

Хачеріді грав у Білорусі один сезон. Його запрошували, як гравця, який має підняти рівень команди та допомогти вийти в груповий раунд єврокубків. Брест не зміг захистити чемпіонський титул, посівши 4 місце в чемпіонаті. У єврокубках поступився правом грати у ЛЄ болгарському "Лудогорцю". Колишній гравець київського "Динамо" мав стати гарною рекламою для білоруського клубу та місцевого чемпіонату, свідченням того, що місцеві клуби можуть запрошувати якісних гравців з іменем.

Український захисник починав дуже важко свої виступи за "Динамо", Брест. На самому старті сезону отримав дискваліфікацію на 5 матчів за неспортивну поведінку на полі за суперечки з арбітрами після гри. Хачеріді не вистачало ігрового тонусу. Давала про себе знати піврічна відсутність ігрової практики. Потім футболіст зміг стати стабільним гравцем основного складу, але оборона команди не вирізнялася стабільністю. Через політичну ситуацію в країні в клубі почалися фінансові проблеми.

Чогось надзвичайного у Білорусі не показав. Звичайний гравець на фоні дуже посереднього чемпіонату

Чогось надзвичайного у Білорусі Хачеріді не показав. Звичайний гравець на фоні дуже посереднього чемпіонату. Вже не молодий, погано читає гру, з великим фінансовими запитами. За повідомленням ЗМІ, українець заробляв у Білорусі €37,5 тисячі на місяць. З таким резюме Хачеріді буде вкрай важко знайти собі новий клуб. Через пандемію коронавірусу фінансові можливості у футболі зменшилися. Навіть турецькі клуби, які завжди були готові платити за гучні імена у футболі, зараз поводяться доволі скромно, зосередившись на другорядних легіонерах та місцевих гравцях. Казахстан, Азербайджан мають аналогічну історію. Середні європейські чемпіонати заточені на продаж. Їм не потрібен віковий та дорогий гравець. В Росію Хачеріді дорого закрита після скандалу із щитками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мілевський спекулює на імені "Динамо"

У 2013-му році тодішній наставник "Шахтаря" Мірча Луческу прагнув підписати Хачеріді, але клуби не домовилися про трансфер. Досвідчений румунський тренер знайшов би підхід до Хачеріді і зараз. Зміг би реанімувати його кар'єру. Але "Динамо" зараз робить ставку на молодь. На цій позиції є Денис Попов, Ілля Забарний. Не слід перекривати їм дорогу та перспективи. Не варто забувати, що Микита Бурда на фінальній стадії реабілітації. Окрім позиції правого центрального захисника Хачеріді не може грати більше ніде. Не варто забувати, що Євген покидав столичний клуб зі скандалом. Останні 3-4 місяці не граючи, а тільки отримуючи зарплату. Навряд чи Ігор Суркіс буде радий бачити свого колишнього гравця. Такий перехід міг би бути можливим, якби позиція центрального захисника дійсно була проблемною.

Луческу знайшов би підхід, але Суркіс не буде радий поверненню

Повернення в Україну для Хачеріді є найбільше оптимальним варіантом. "Маленькі" клуби, які тільки проходять своє становлення, зацікавлені в іменитих футболістах. "Колос" підписав Євгена Селезньова. Перехід Артем Мілевського у "Минай" став інформаційною бомбою. Хачеріді - не менш статусний гравець. Його прихід,звичайно, надасть інформаційної пізнаваності. Але чи допоможе це футбольним справам команди та чи не стане фінансовим тягарем? Виконувати контракти двох статусних гравців дуже непросто.

Але футболіст ще здатен грати на хорошому рівні. Луганська "Зоря" має тільки два центральних оборонці – Віталія Вернидуба та Жоеля Абу Ханну. Наставник луганців Віктор Скрипник зміг би спробувати знайти підхід до Хачеріді, а гравець - принести чимало користі команді. Чернігівська "Десна" готова платити хороші зарплати. Олександр Рябоконь спирається на досвідчених гравців.

Якщо повернення на батьківщину не вийде, то буде великий ризик завершення професійних виступів. Останні вдалі сезони Хачеріді були ще років 5-6 тому. Після цього його кар'єра пішла на спад. З кожним роком - все гірше.

Євген Хачеріді виступав аз мелітопольський "Олком", "Волинь", "Динамо", грецький АЕК та "Динамо" ,Брест. Учасник Євро-2012 та Євро-2016 в складі збірної Україні.

Зараз ви читаєте новину «Що робити Хачеріді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути