субота, 19 грудня 2020 21:00

Чому "Дніпро-1" провалив першу частину сезону

Чому "Дніпро-1" провалив першу частину сезону
Ігор Йовічевич працював у "Карпатах" та "Динамо" Загреб. Фото: ФК "Дніпро-1".

Після першого кола УПЛ "Дніпро-1" розташувався на останньому 14-му місці у турнірній таблиці. Команда змогла здобути тільки 8 очок.

Клуб має серйозні амбіції. Може собі дозволити купувати футболістів, а не просто підписувати вільних агентів, але не має ні результату, ні гри. В чому проблема?

Запізніла відставка Дмитра Михайленка. Проблеми "Дніпра-1" були очевидні ще у минулому сезоні. Тодішній наставник команди Дмитро Михайленко явно не виправдовував покладених сподівань. Попри великі проблеми із грою та результатом Михайленку дали розпочати новий сезон, а вже потім звільнили. Новий тренер втратив можливість підготовки до сезону та комплектації.

Відсутність лідера. Дніпрянам не вистачає людини, яка б вела за собою, була ватажком команди. 38-річний Сергій Кравченко явно не справляється із цією роллю. Він, скоріше, гальмує розвиток команди. Його помилка коштувала "Дніпру-1" поразки від "Шахтаря", коли досвідчений гравець просто не влучив по м'ячу. Кравченко має авторитет, який відверто заважає працювати як головному тренеру, так і молодим гравцям.

Кравченко має авторитет, який відверто заважає працювати як головному тренеру, так і молодим гравцям

Провалена трансферна кампанія. Після виходу в УПЛ "Дніпро-1" посилив свій склад майже 15-ма новими гравцями. Ніхто із новачків так і не виправдав покладені на них сподівання. Причому це футболісти, які були лідерами у своїх попередніх командах.

Проблеми в захисті. Найбільше вразливе місце команди – центр захисту. Хоч так грають футболісти із досвідом Ліги Європи - Олександр Сваток та Дуглас, але вони припускаються грубих помилок, які призводять до поразок.

Кваліфікація Ігоря Йовічевича. Методи хорватського тренера у Дніпрі не працюють. Можна працювати із молодими футболістами бувши їм старшим братом, допомагаючи у всьому. Професійні команди вимагають не тільки підходу до молоді, але і роботи із тактикою, психологією гравців, грою на результат. Зміна Михайленка на Йовічевича не принесла ніяких дивідендів команді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український футболіст має залишити команду Реброва

"Дніпро" - дворазовий чемпіон СРСР, срібний призер УПЛ-2014, фіналіст Ліги Європи-2015

Зараз ви читаєте новину «Чому "Дніпро-1" провалив першу частину сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути