Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2020 21:00

Український футболіст має залишити команду Реброва

Український футболіст має залишити команду Реброва
Олександр Зубков став одним із лідерів "Ференцароша". Фото: fradi.hu

Перша половина сезону вийшла успішною для 24-річного Олександра Зубкова. Грає за угорський "Ференцварош".

Вінгер зміг закріпитися у складі збірної України. Через травми та коронавірус Андрій Шевченко мав проблеми із фланговими півзахисниками. Дав шанс Зубкову. Гравець "Ференцароша" спочатку пристосовувався до системи гри національної команди, а потім зміг вже реально допомогти. Якщо у першому своєму матчі проти Франції Олександр випадав із гри, то у поєдинку проти Іспанії зміг виснажити суперника на своєму фланзі перед виходом Віктора Циганкова, який забив переможний м'яч. А у матчі проти Німеччини зробив асист на Романа Яремчука.

Не можна сказати, що Зубков став важливим гравцем для збірної України, але свій час він матиме. Євген Коноплянка, Андрій Ярмоленко, Марлос - вже не молоді футболісти, pf 30/ В плані ротації, посилення гри Зубков буде корисний для збірної. Шевченко його зможе використовувати, коли потрібно грати від оборони.

Максимально придатний гравець для контратакувального футболу. Власне, тому, він не зміг закріпитися в "Шахтарі"

В складі "Ференцвароша" футболіст зміг отримати досвід в ЛЧ, та стати одним із лідерів команди Сергія Реброва. У матчі проти "Динамо" саме Зубков був найнебезпечнішим гравцем у складі гостей.

Олександр - максимально придатний гравець для контратакувального футболу. Власне, тому, він не зміг закріпитися в "Шахтарі". Екстренер "гірників" Пауло Фонсека тримав Зубкова в обоймі першої команди, але своїми шансами футболіст не користувався. Олександру дуже важко грати у позиційній атаці. Йому потрібен простір. Гравець не володіє надзвичайними технічними якостями, роботу із м'ячем не назвеш шедевральною Головні чесноти – швидкість, наполегливість та старанність. Цього мало, щоб грати в лінії атаки "Шахтаря". Тому "гірники" відпустили футболіста за помірні гроші – 1-1.5 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Пятов повинен покинути "Шахтар"

Граючи в оренді в "Маріуполі", Зубков дуже швидко став одним із лідерів команди та привернув до себе увагу "Ференцароша". Тодішній тренер азовців Олександр Бабич грав у доволі простий футбол, де якості Зубкова проявлялися із найкращої сторони. За схожими принципами діє і Сергій Ребров. "Ференцварош" не може похвалитися високим рівнем футболу. Всі виконавці повинні працювати як один механізм. Тільки так команда може перемагати. Ребров грає другим номером, де футболісти атаки мають мати хороші швидкісні якості.

У другому сезоні зміг стати одним із лідерів команди. Футболіст адаптувався до нової країни, вивчив англійську мову

У своєму першому сезоні Зубков вже проявив себе в Угорщині. У другому сезоні зміг стати одним із лідерів команди. Футболіст адаптувався до нової країни, вивчив англійську мову. Безперечно, заслуга в розвитку гравця багато в чому належить Сергію Реброву. За півтора року співпраці Зубков виріс в плані тактики та розуміння футболу.

Чемпіонат Угорщини –це просто можливість себе показати, трамплін до сильніших першостей. "Ференцварош" минулого сезону зміг вийти в Лігу Європи, цього - набрався досвіду в Лізі чемпіонів. Зубков один із наймолодших гравців у команді. Навряд чи "Фраді" зможе розраховувати на постійні виступи в ЛЧ. В команді вистачає вікових футболістів. Можливо, хтось з лідерів отримає кращі пропозиції. Українець на рівні команди взяв майже все. Йому потрібно робити наступний крок для подальшого розвитку кар'єри.

Зрозуміло, що зацікавити дійсно сильні команди Зубкову навряд чи вдасться. Його варіант - це бельгійські клуби, які вміють розвивати футболістів, або середняки/аутсайдери чемпіонатів Італії, Німеччини, які зацікавлені у розвитку гравця та подальшому трансфері.

Олександр Зубков – вихованець системи "Шахтаря". В складі національної команди провів 5 матчів.

Зараз ви читаєте новину «Український футболіст має залишити команду Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути