неділя, 21 квітня 2019 20:11

Чому незмінний чемпіон Італії не здатен виграти Лігу чемпіонів

Чому незмінний чемпіон Італії не здатен виграти Лігу чемпіонів
Кріштіану Роналду допоміг підтвердити "Ювентусу" чемпіонський титул в Серії А, але не допоміг виграти Лігу чемпіонів. Фото:REUTERS

З точки зору престижу змагання "Ювентус" вже не дає чемпіонату Італії ніяких шансів для розвитку. Плюс-мінус шість років поспіль (виключимо сезон-2011/12) кожен в Серії А розуміє, що бореться лише за друге місце. Так, це абсолютно не проблеми "Юве" - боси "бьянконері" легко парирують, що суперникам потрібно не плакати, а краще працювати.

Але який сенс, якщо бюджет туринців перевершує їх мінімум на 100 мільйонів євро? Все одно це буде подвигом, а не результатом планомірної праці, чимось на зразок дива "Лестера" в Англії - всі захопляться успіхом маленької людини у великому світі, а потім забудуть при перших невдачах. Чи давно ви дивилися матч "Лестера", коли вони не зустрічалися з топ-клубами? Часто оновлюєте статистику Джеймі Варди? Ось і з чемпіоном Італії, який проросте з-під "Ювентуса", буде те ж саме.

Через це не виграв жодного скудетто чудовий "Наполі" Мауріціо Сарри. У них був ще мільйон причин, щоб залишитися другими, - нульова лава, слабка гра з топ-клубами, відверта втрата сил на фініші, - але головною все одно залишається дуже сильний суперник.

"Ювентус" не має конкуренції в Італії

У всіх італійських команд є якісь проблеми, але довгоочікуване скудетто вирішить їх сильніше будь-якого зовнішнього управління. По-перше, це принесе клубам більше грошей, з якими можна купити більш класних гравців. По-друге, розтермосить наявні склади. По-третє, поверне до Італії справжню конкуренцію, яка зараз розтоптана.


"Юве" встановив рекорд з восьмим чемпіонством поспіль. І якщо сила іспанських команд дозволяє їм боротися за перемогу в Лізі Європи, щоб поповнювати клубні музеї, то у Італії з їх старими стадіонами і відсутністю зірок немає шансів на європейські трофеї. Тільки в конкуренції в Серії А виростуть міцні фірми, що з'їдають кволих і немічних. Поки їх пережовує тільки "Ювентус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аякс" здолав "Ювентус", Мессі розібрався з "Манчестер Юнайтед"

8 сезонів ніхто не міг перервати гегемонію "Ювентуса" - не відбулося цього і цього сеозну. Туринці врахували помилки попереднього розіграшу, коли вони до середини дистанції підійшли лише на другому місці слідом за "Наполі". На цей раз команда Массіміліано Аллегрі видала такий стартовий ривок, що жоден з конкурентів і близько не зміг його повторити.

Керівництво "Ювентуса" не прогадало, вклавши в 33-річного Кріштіану Роналду більше 100 мільйонів євро. На результативності португальця переїзд в Італію після стількох років в "Реалі" не позначився ніяк. Якийсь час на адаптацію йому було потрібно, але до середини сезону він повернувся на звичний рівень.

Передумов, що в майбутньому хоч щось може змінитися - немає. "Юве" залишається першою командою Італії із великим відривом від всіх переслідувачів через найкращі можливості в країні, але шанси на виграш Ліги чемпіонів - залишаються доволі примарними через відсутність конкуренції на внутрішній арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легенда "Ювентуса" заявив, що завершить кар'єру наприкінці сезону

В цьому сезоні "Ювентус" не мав ніякої конкуренції в Серії А. За 5 турів до фініша випереджає найближчого конкурента "Наполі" на 17 очок. В Лізі чемпіонів команда Аллегрі поступилася в 1/4 " Аяксу" .

Зараз ви читаєте новину «Чому незмінний чемпіон Італії не здатен виграти Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути