Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2012 19:16

"Блохін повернувся у сім'ю" - Суркіс представив нового тренера "Динамо"
28

В очікуванні Блохіна
Фото: ФОТО: Ольга Каменєва

Сьогодні мрія Олега Блохіна стала реальністю. Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс представив Олега Володимировича в якості нового наставника киян. Контракт з легендарним нападником клубу підписаний на чотири роки. Дебют пройде у матчі чемпіонату України проти луганської "Зорі" у п'ятницю, 28 вересня.

Зміни на тренерському мостику найтитулованішої української команди буквально зірвали інформаційний простір країни. Останні два дні відставку Юрія Сьоміна та можливе призначення Олега Блохіна обговорювали не тільки фахівці, вболівальники та журналісти, а й навіть домогосподарки.

Представлення Блохіна та його перша прес-конференція у новій ролі викликали неймовірний ажіотаж. Такого напливу журналістів не очікували навіть у "Динамо". Віце-президент та прес-аташе клубу Олексій Семененко відзначив, що такого аншлагу у конференц-залі бази давненько не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" може очолити Олег Блохін - ЗМІ

До слова, перед початком прес-конференції на одному з полів проходило тренування першої команди "Динамо". Численна журналістська делегація на хвилинку відволікла гравців від заняття. На обличчі в декого навіть читалося легке здивування.

Але повернемось до прес-конференції. Блохін вже традиційно для себе прийшов хвилина в хвилину з анонсованим часом початку. Загалом спілкування тривало близько 50 хвилин. Говорили про все потроху — "Динамо", збірну України і навіть про ситуацію в "Зеніті" (виявилося, що Лобановський свого часу запримітив ще зовсім юних Аршавіна, Кержакова та Малафєєва і хотів їх придбати, але "Зеніт" навіть не став розглядати пропозиції киян).

Отже, допомагати Блохіну у команді будуть Олексій Михайличенко (буде поєднувати посади тренера і керівника селекційної служби), Андрій Баль, Юрій Роменський, Михайло Михайлов та Сергій Ребров. Доля тренера з фізпідготовки італійця Вінченцо Пінколіні визначиться пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін очолив "Динамо" - офіційно

Як журналісти не намагалися вивідати в Олега Володимировича тактику "Динамо", наставник не розколовся. І гучних заяв на кшталт "виграти Лігу чемпіонів за три роки" також не прозвучало.

"Важко поки визначитися з тим, як ми будемо грати. Але якщо у команди є два хороших нападника, то обидва повинні грати. Зараз головне - стабілізувати гру "Динамо", - зазначив Блохін.

Щодо збірної України, то тренер категорично проти суміщення посад (так само як і Суркіс). Якщо ФФУ не знайде заміни до матчів з Молдовою (12 жовтня у Кишиневі) та Чорногорією (16 жовтня у Києві), то Блохін ще зіграє цю спарку, але надалі зосередиться на роботі у клубі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заради "Динамо" відмовив би "Реалу" — Блохін

"Якби мені одночасно запропонували очолити "Реал" і "Динамо", я б прийняв рідну команду. І в розмові з керівництвом ФФУ я прямо сказав, що така пропозиція надходить раз в житті," - підкреслив Блохін.

Наставник розповів, що найбільше його призначенню радів батько, адже давно мріяв, що син очолить команду.

"Нудно не буде, це я вам обіцяю - зазначив Суркіс — Коли ми йшли на прес-конференцію Олексій Семененко запропонував вручити Блохіну динамівський шарфик чи футболку. Але ми не будемо цього робити. Якщо вже на те пішло, то швидше Олег Володимирович має мені вручити, а не навпаки. Йому не треба пояснювати, що таке "Динамо" Київ. Блохін повернувся у сім'ю."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нудно не буде, це я вам обіцяю" - Суркіс

Шарфик замінили дружнім потиском рук і обіймами. Також президент та тренер позували для відео і фотокамер біля двох динамівських прапорів.

"Ми ж не фотомоделі" — пожартував Суркіс, коли їх у щільне кільце взяли журналісти і довго не відпускали.

Відзначимо, що призначення Блохіна може покращити відвідуваність "Динамо" на "Олімпійському". Як повідомив Олексій Семененко Деснянська районна адміністрація вже попросила клуб виділити цілих три сектори арени на матч Ліги чемпіонів проти загребського "Динамо". Поєдинок пройде 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Блохін повернувся у сім'ю" - Суркіс представив нового тренера "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути