вівторок, 25 вересня 2012 06:45

Хацкевич замінить Сьоміна

Автор: фото з сайта www.fcdynamo.kiev.ua
  Олександр Хацкевич народився 
у Мінську. Грав за ”Динамо” сім років, з 1996-го по 2003-й
Олександр Хацкевич народився у Мінську. Грав за ”Динамо” сім років, з 1996-го по 2003-й

Київське "Динамо" програло два останні виїзні поєдинки з рахунком 1:4 — тиждень тому французькому ПСЖ у Лізі чемпіонів, а минулої неділі донецькому "Шахтареві" у матчі 1/16 фіналу Кубка України. Учора вдень керівництво киян звільнило Юрія Сьоміна з посади головного тренера команди і призначило Олександра Хацкевича.

— Хотілося би сказати, що результат у Донецьку — випадковість, але нахабно брехати вболівальнику в очі я не можу, — заявляє після кубкової гри капітан "динамівців" Олександр Шовковський, 37 років. — Поразки — це вже закономірність. Думаю, давно настав час приймати певні рішення — зважені. Кожному і всім відповідати за результат своєї гри. Ще Сталін говорив: "Кадри вирішують усе".

Пізніше Шовковський підтверджує проблеми клубу:

— Є речі, які немає сенсу виносити за межі роздягальні. Але інколи хочеться кричати. Хоча посипати голову попелом не варто. Треба сконцентруватися і виходити з цієї болотистої ситуації.

— Керівництво клубу зволікало з рішенням, тому частка відповідальності на ньому, — вважає колишній "динамівський" форвард Олег Саленко, 42 роки. — Улітку Сьоміну купили футболістів, які не підходили під його стиль гри. Очевидні були проблеми в роздягальні "Динамо" — Шовковський прямо про це заявив. Я думаю, Сьомін десь через місяць виступить публічно і багато цікавого розповість. А звільнення логічне: команду треба було підштовхнути емоційно.

На п'ятничний матч проти "Зорі" киян виведе Олександр Хацкевич.

— У роздягальні "динамівців" треба навести лад. Я думаю, це буде головним завданням для наступника Сьоміна. Далі: вийти з групи у Лізі чемпіонів. У чемпіонаті України шанси на перше місце примарні. Тому треба ставити локальну мету: за підсумками осінньої частини сезону, щонайменше, зберегти теперішнє відставання від "Шахтаря" (6 очок. — "ГПУ").

Юрій Сьомін уперше очолив "Динамо" наприкінці 2007-го. "Почистив" склад команди, виграв чемпіонат 2008/09, того ж сезону дійшов до півфіналу Кубка УЄФА. Улітку 2009-го повернувся до московського "Локомотива". Досяг із ним посередніх результатів і з початку 2011-го знову став біля керма київського клубу. За півтора року не здобув жодного трофею, крім Суперкубка. Зате влітку пройшов нідерландський "Феєноорд" та німецьку "Боруссію" і вивів киян до групового турніру Ліги чемпіонів.

— Перший прихід Сьоміна заслуговує оцінки "добре", другий — "погано", — підсумовує Саленко. — Даремно він повертався до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич замінить Сьоміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути