середа, 26 вересня 2012 14:52

"Заради "Динамо" відмовив би "Реалу" — Блохін

"Заради "Динамо" відмовив би "Реалу" — Блохін
Сьогодні Ігор Суркіс представив команде новий тренерський штаб ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Новоспечений наставник київського "Динамо" Олег Блохін дав свою першу прес-конференцію на новій посаді. Сьогодні на базі команди у Кончі-Заспі Олег Володимирович поспілкувався з журналістами. Зранку президент киян Ігор Суркіс представив нового коуча футболістам.

"Все так швидко відбулося, що думки поки плутаються, - каже Блохін. - Щодо завдань, то зараз треба стабілізувати гру команди. Найближчі матчі будуть ознайомчими. Обговорювати роботу свого попередника не буду і не хочу. Наступає нова ера. Будь-який тренер хотів би розпочати роботу з чистого листа, а не посеред сезону, але така моя доля. Зараз мене хвилює гра з "Зорею".

Мій штаб — Михайличенко, Баль, Роменський, Михайлов і Ребров. Роменський відповідатиме за воротарів. Решту функцій між наставниками ми розподілимо потім. З Пінколіні я ще не визначився. Якщо фахівець хороший, то він працюватиме і далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" може очолити Олег Блохін - ЗМІ

Я читав пресу після свого призначення. Мене назвали зрадником. Я нікого не зраджую. Я працюватиму у команді в якій є сім, а то і більше збірників. Це буде мій вклад у національну команду.

Я розумію, чим відрізняється робота тренера у збірній і клубі. Я ще не встиг провести з командою тренування. Зроблю це сьогодні увечері.

Я не прийшов на порожнє місце. З іноземцями якось розберемось. Принаймні познайомимося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не читаю Інтернет і нічого не знаю" - Блохін

Де мої емоції? Мені, що пострибати? Я не приймаю маленьку команду. Це машина, яка створювалася поколіннями. Емоції прийдуть потім.

Зранку поговорив з футболістами. Що сказав? У двох словах розповів про певні моменти. Поки не хочу про це говорити.

Головне — результат, а гра прийде. Поки важко сказати, як ми будемо грати. Якщо у мене буде два хороших нападника, то будемо грати з двома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" потрібен кризовий тренер. Такий як Блохін" - Хлус

Cкажу швидше як вболівальник, а не фахівець — "Динамо" не вистачає організації гри. Швидкісні гравці є — Гусєв, Ідейє. Вони просто не можуть проявити свої якості. Я не знаю, яка була установка на гру чи тонкощів тренувального процесу у мого попередника.

Сказав гравцям, що вони можуть програти 0:6, але головне, щоб не було байдужості. Вболівальники цього не пробачать. Мене влаштує, якщо у команди буде гра, але не буде трофеїв. Питання в тому скільки це терпітиме президент. Ми не виграли в Англії та Чехії, але грою збірної України вболівальники були задоволені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін очолив "Динамо" - офіційно

Ображався, що багато колишніх гравців пройшли через команду, а я навіть жодного разу не спробував. Можливо збрешу, але скажу, що між "Реалом" і "Динамо" вибрав би київську команду. У ФФУ я сказав, що така пропозиція надходить раз у житті і я не можу відмовитися.

Якщо не встигнуть знайти мені заміну у збірній, то і проведу матчі проти Молдови та Чорногорії. Мені це не дуже зручно. Я відразу сказав Ігореві Михайловичу, що суміщати посади не буду. Це дуже важко емоційно і впливатиме на обидві команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не може ж "Динамо" весь час програвати з рахунком 1:4" - Блохін

Як на моє призначення відреагувала сім'я? Дружина зрозуміла, що мене взагалі вдома не буде. Діти їхали зі школи і почули по радіо — кричали, пищали. Дружина трохи розгублена. Вона розуміє, куди я прийшов. Тонкощами футболу вона не цікавиться, але переживає за мене. Тато дуже радів.

Щодо свого наступника у національну збірну, то я сказав керівництву ФФУ свою думку, але вона буде зі мною. Призначення нового наставника - це прерогатива президента організації і виконкому."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін зробив Михайличенка своїм головним помічником

Додамо, що Блохін підписав з "Динамо" контракт на 4 роки. Дебютує Олег Володимирович матчем з луганською "Зорею" у п'ятницю, 28 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Заради "Динамо" відмовив би "Реалу" — Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути