понеділок, 21 квітня 2008 13:33

Бій Хопкінс-Кальзаге зібрав нечувану кількість голлівудських зірок (ФОТОРЕПОРТАЖ)
18

Вчора в Лас-Вегасі (штат Невада, США) відбувся поєдинок між колишнім абсолютним чемпіоном світу в середній вазі 43-річним американцем Бернардом Хопкінсом і чемпіоном WBC, WBA і WBO в другій середній вазі 36-річним валлійцем Джо Кальзаге.

Вже в першому раунді Хопкінс підніс сюрприз своєму супернику і його вболівальникам, відправивши Кальзаге в нокдаун ударом справа. Валлійський боксер зумів швидко піднятися і продовжити бій, проте цей інцидент дещо охолодив його запал, і він почав діяти обережніше. Хопкінс з першого раунду дав зрозуміти, що не збирається форсувати події і працював на контратаках, тоді як Кальзаге боксував першим номером, що в першій половині бою не принесло йому особливого успіху, оскільки Хопкінс відмінно виконував свій план на бій і виглядав точніше.

Проте вже з п"ятого раунду намітився деякий перелом в поєдинку: Кальзаге нарешті почав діяти розслабленіше і зумів знайти свою дистанцію, що вилилося в його перевагу за точними ударами. Хопкінс як і раніше боксував на контратаках, але його суперникові все частіше вдавалося вчасно ухилятися від його ударів.

У десятому раунді цього досить брудного і важкого для рефері в рингу поєдинку стався інцидент, який можна розглядати достатньо двояко: Кальзаге наніс Хопкінсу удар нижче пояса і той, впавши на настил рингу, всіма своїми діями показував, що буквально приголомшений цим ударом і довго опам"ятовувався (рефері бою Джо Кортез дав йому п"ять хвилин на відновлення), проте на повторі було видно, що удар був достатньо слабким і не настільки низьким, щоб мати такі наслідки для Хопкінса. Втім Кортез не став знімати очко з Кальзаге і поєдинок після кількох хвилин перерви був продовжений.

Кінцівка цього раунду залишилася за Хопкінсом, але одинадцятий і дванадцятий раунди пройшли також з перевагою британського боксера, який постійно атакував і викидав набагато більшу кількість ударів. Після закінчення бою думки суддів розділилися: двоє з них віддали перемогу Джо Кальзаге з рахунком 116-111 і 115-112, тоді як третій вважав, що сильнішим був Хопкінс, виставивши 114-113 на його користь.

Після декількох тижнів напруженої "війни слів" між цими боксерами мало хто чекав, що вони віддадуть належне один одному і обійдуться без взаємних випадів на післяматчевій прес-конференції.

"Сьогодні я був переможений, - визнав Хопкінс. - Але мене переміг не Джо Кальзаге. Я не злюся на нього - він не суддя і не рефері. Судді віддали йому перемогу в США після того, як він побував в нокдауні - в Уельсі зі мною такого б ніколи не сталося. Подивіться на мене. Хіба я виглядаю так, ніби щойно бився? Я чудово себе відчуваю і вважаю, що я переміг".

У відповідь на зауваження про те, що згідно зі статистикою ударів від компанії Compubox Кальзаге завдав йому більше двохсот точних ударів, Хопкінс саркастично зазначив. "Якщо Compubox мають рацію, то зараз я повинен виглядати як головний герой кінофільму "Людина-слон". Це просто здоровий глузд - якби я пропустив двісті ударів, то мій ніс повинен був з"їхати до моїх вух", - заявив Хопкінс.

"Але повірте мені, я у повному порядку, - продовжив американець. - Не хочу, щоб ви думали, що я не зможу сьогодні заснути. Мені просто не подобається, коли мене позбавляють перемоги. Саме тому я повернувся на ринг після поразок від Джермена Тейлора і довів, що з Бернардом Хопкінсом ще не все покінчено. Не забувайте, що мені 43 роки. Ви бачили майстра за роботою, і я вважаю, що сьогодні я показав свою майстерність. Я бився як молодий боксер, і зробив те, що повинен був зробити. Я можу цілком чесно, без хвастання заявити, що я ніколи не був битий на рингу".

"Віддати Джо належне? - здивовано запитав Хопкінс. - Я не вважаю його переможцем, так що, чого це раптом я віддаватиму належне його сьогоднішній перемозі. Я бачив, який він був щасливий, коли його оголосили переможцем - це нормально, нічого не маю проти. Але повторю ще раз, я бив його, поки він завдавав своїх ударів, вартих хіба що моєї сестри. Ви самі все бачили".

Джо Кальзаге, на обличчі якого були помітні сліди поєдинку, зізнався, що бій виявився дуже важким. "Початок поєдинку був складним для мене, і Хопкінс виявився дуже важким суперником, - сказав Кальзаге. - Звичайно, бій був не дуже видовищним, але я вийшов битися і переміг. Я надзвичайно цьому радий". Зі слів Кальзаге, він був готовий до "брудної" тактики з боку Хопкінса, але нокдаун в першому раунді виявився для нього повною несподіванкою. "Я не бачив цього удару, - продовжив британець. - Я знав, що він хороший контрпанчер, і йому вдалося мене похитнути. Проте я швидко відновився. Чесно кажучи, я боксував не найкращим чином. У бою проти нього дуже важко добре виглядати. Я не показав свій кращий бокс, але неможливо завжди боксувати найкращим чином. Я пишаюся тим, як я провів перший раунд".

У десятому раунді Хопкінс близько п"яти хвилин відновлювався після удару нижче пояса, проте, на думку Кальзаге, він просто взяв відпочинок, симулюючи наслідки цього удару. "Йому треба було відпочити. Він виглядав утомленим, і думаю, він просто симулював травму. Він не міг тримати темп бою, і йому треба було взяти паузу. Довгу паузу. Якби рефері не дав йому відпочинку, думаю, що, можливо, я б зміг скористатися його втомою", - заявив Кальзаге, а його батько і тренер Енцо Кальзаге ще під час виступу Хопкінса єхидно заявив, що якби цей удар був такої сили, як це показував Хопкінс, то йому б було зараз важко ходити.

Кальзаге не почав конкретизувати свої подальші плани, хоча два колишні чемпіони світу - Рой Джонс-молодший і Кріс Бьорд, який зараз планує виступати в напівважкій вазі, - були присутні на прес-конференції в надії викликати Кальзаге на бій. "Я як і раніше можу виступати в другій середній вазі, - заявив Кальзаге. - Я чудово себе почуваю в напівважкій вазі, хоча на зважуванні я був на два-три фунти легшим за ліміт. Я хочу відпочити перед тим, як приступити до планування своїх подальших дій". Щодо пропозиції про проведення матчу-реваншу британець висловився негативно. "Реванш? Навіщо? Його стиль не сприяє проведенню видовищних поєдинків. Бій був достатньо рівним, але я вважаю, що я переміг. Я задоволений цим".

Також Кальзаге не втримався і пригадав передматчеві заяви американця про те, що він ніколи не програє білому боксерові. "Ти програв. Всі знають, що ти програв. Програв білому. Білий хлопець надрав тобі задницю, малий, - сказав Кальзаге і повторив цю фразу кілька разів. Енцо Кальзаге теж відповів на заяви Хопкінса про те, що він не вважає себе переможеним. "Рефері був з його країни - це головне. Ми нікого не привозили з собою з Британії, - сказав Кальзаге-старший. - Він зазнав поразки на своєму полі, в своїй країні. Це говорить саме за себе. Джо виграв цілком переконливо. Він показав чемпіонський характер. Опинився в нокдауні в першому раунді і зумів це подолати".

Варто зазначити, що бій "Ката" Хопкінса та "Італійського дракона" Кальзаге привернув увагу не тільки вболівальників і шанувальників боксу, але і великої кількості зірок. На матчі зокрема були присутні голлівудські актори Арнольд Шварценегер, Сільвестр Сталлоне, Брюс Уілліс, Кетрін Зета-Джонс, відомий реппер Джей-Зі, легенда світового тенісу Піт Сампрас.

Невідомо, за кого вболівав кожен з них, але не дивлячись на те, що "господарем" рингу був Хопкінс, особливих симпатій у себе на батьківщині він ніколи не викликав.

За матеріалами: Аllboxing.ru

Фото: Reuters, Getty Images
Зараз ви читаєте новину «Бій Хопкінс-Кальзаге зібрав нечувану кількість голлівудських зірок (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути