середа, 02 травня 2018 10:21

"Баварія" була сильнішою" - післяматчева прес-конференція Зідана і Хайнкеса

"Баварія" була сильнішою" - післяматчева прес-конференція Зідана і Хайнкеса
Наставники тепло привітали один одного. Фото: ESPN

За сумою двох півфінальних матчів Ліги чемпіонів "Баварія" поступилася "Реалу" (1:2 і 2:2) і вибула з турніру.

Після повторного поєдинку в Мадриді наставники так прокоментували гру:

Зінедін Зідан, тренер "Реала":

"Божевільний матч, який напевно сподобався глядачам. Потрібно віддати належне "Баварії", яка зіграла дуже здорово. Ми погано почали, пропустили швидкий гол. Другий тайм вже провели краще.

У футболі іноді доводиться терпіти, особливо коли справа стосується Ліги чемпіонів. Без цього ніколи не доберешся до фіналу! Але тим приємніше отримана нагорода. Хоча я повинен визнати, що такі матчі не дуже добре відбиваються на серце.

Ми ще нічого не виграли. Ми вийшли в фінал, але поки це все. Безумовно, три поспіль участі в фіналі - це ненормально. Але якщо вже ми там опинилися, то треба знову перемагати. Зробимо все можливе для захисту титулу.

Бензема довів, що є великим футболістом

У нашого клубу багатюща історія. Зараз ми пишемо нові сторінки, як було і в минулі роки. "Реал" ніколи не здається. У нас було безліч труднощів в матчі проти дуже сильного опонента. Однак ми вірили в себе, билися до кінця і досягли своєї мети.

Відчуваю себе добре. Якщо виграєш путівку в фінал у такому матчі, то завжди будеш почувати себе добре. Саме тому ми і любимо футбол. Він дарує нам незабутні емоції. Ми вийшли в фінал, оскільки багато працювали і вірили в себе. Тепер в Києві спробуємо захистити свій титул. Зробимо заради цього все можливе. Хочу подякувати за сьогоднішній матч всіх без винятку гравців. І, звичайно, наших уболівальників, які сьогодні були неповторні.

Бензема довів, що є великим футболістом. Я за нього дуже радий. Захищав його, як захищаю всіх своїх хлопців. Кожен з них приносить всім нам радість і задоволення.

Лукас Васкес грав на фланзі оборони, а допомагав йому Модріч, оскільки Алаба і Рібері - найнебезпечніша зв'язка. Нам довелося дуже несолодко, але ми вистояли. У першому таймі було дуже важко, після перерви стало легше.

Це півфінал Ліги чемпіонів. Тут завжди доведеться терпіти, просто так вам ніхто нічого не дасть. Такий футбол - іноді потрібно зціпити зуби і дотерпіти".

Юпп Хайнкес, тренер "Баварії":

"Як і вся наша команда, я дуже розчарований. Ми заслужили зіграти у фіналі. Але ніякого смутку! Я реально дивлюся на речі і приймаю цей результат.

Якщо ви бачили обидва матчі, то погодитеся зі мною - ми були сильнішими. Але в фінал ми вийти не змогли, і це мене дуже засмутило. Сьогодні добре зіграли обидві команди, це був футбол світового рівня. Ми володіли ініціативою. "Реал" повинен дякувати Наваса за фантастичну гру, особливо в кінцівці матчу.

Безумовно, дуже прикро. Ми провели блискучий перший тайм, і пропущений м'яч відразу після перерви був серйозним ударом. Але у нас міцний характер. Ми дійсно показали хороший футбол. "Реал" тільки контратакував, відсиджувавшись на своїй половині поля. Чесно кажучи, навіть не згадаю, коли "Баварія" грала так добре. Не будемо забувати і про наші кадрові втрати, але ж ми грали перед 80 тисячами глядачів.

Фінал прогнозувати не можна. Напевно, у "Ліверпуля" шансів на участь у фіналі побільше, ніж у "Роми". Але це буде досить рівний і завзятий матч. Не можу виділити фаворита.

Це була моя остання гра в Лізі чемпіонів

Треба враховувати всі деталі протистояння, в обох матчах. У першій грі я був змушений замінити травмованих Роббена і Боатенга ще в першому таймі. Це кілька ускладнило життя. До матчу недорахувалися відразу п'ятьох гравців "основи". Але це не виправдання - всі хлопці, які отримали шанс вийти на поле, були готові до цього.

У 2013-му я зустрічався в Лізі чемпіонів з дортмундською "Борусією" і думав, що це мій останній матч в турнірі. Ніколи б не представив, що повернуся. Зараз можу з упевненістю сказати - це була моя остання гра в Лізі чемпіонів. Я більше не буду працювати тренером. Але все чудово. Не думаю, що в світі є багато 72-річних, яким потрібно приймати таке рішення.

Шкода, що все закінчилося саме так. Протягом дев'яти місяців ми дуже багато працювали разом, побудували чудовий колектив. У мене в розпорядженні були відмінні футболісти, і зараз сумно, що у нашій історії вийшов такий кінець.

Ульрайх явно зніяковів. Він не знав, чи може брати м'яч у руки, потім зрозумів, що не може, занервував ... Ну а результат ви бачили. Для будь-якого гравця це жахливий момент. Звичайно, цей епізод вплинув на хід матчу, але у нас було безліч шансів забити і після цього", - наводить слова фахівців прес-служба УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Реал" не пустив "Баварію" у фінал Ліги чемпіонів - відео

Фінал Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня на НСК "Олімпійський" у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Баварія" була сильнішою" - післяматчева прес-конференція Зідана і Хайнкеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути