Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 12:15

Як українські ЗМІ відреагували на перемогу над Чехією

Як українські ЗМІ відреагували на перемогу над Чехією
Коноплянка, праворуч, щиро радів голу Малиновського. Фото: Facebook

У матчі 4 туру Ліги націй збірна України на харківському стадіоні "Металіст" мінімально здолала Чехію (1:0). Єдиний гол в активі півзахисника нашої національної команди Руслана Малиновського. Ця перемога стала третьою поспіль для підопічних Андрія Шевченка та гарантувала вихід у наступний раунд турніру.

Gazeta.ua підготувала добірку матеріалів українських спортивних ЗМІ про цю подію:

На думку SportArena, новий тренерський штаб чехів провів якісний аналіз над помилками попередньої команди:

"Збірна зробила Україні на порядок більше серйозний опір. Чехи змінили свій підхід у позиційній обороні: вони сконцентрувалися на центральній зоні, усіма силами на власній половині поля перекриваючи кисень Руслану Малиновському та Марлосу. При цьому гості намагалися час від часу включати високий пресинг, що для України було вельми і вельми неприємно. Активніше стали діяти чехи і при позиційному наступі, швидше рухаючись без м'яча і виводячи на позиції для ударів Давида Павелка. Однозначно, Чехія сьогодні зіграла краще, ніж у першому турі.

Але і прогресу в грі виявилося для чехів недостатньо - збірна України все одно знову вийшла переможницею. Команда Андрія Шевченка в першому таймі грамотно відреагувала на зміни в моделі гри Чехії, а також продемонструвала ще один важливий момент - характер.

У другому таймі господарі віддали ініціативу супернику, вважаючи за краще працювати на контрвипади, що вимагало, звичайно, дуже великої кількості сил. Україна діяла без м'яча, їй доводилося постійно вступати в єдиноборство недалеко від свого штрафного майданчика і терпіти спроби чехів все-таки забити в ворота Андрія Пятова. Великий обсяг виконаної чорнової роботи Андрія Ярмоленко, судоми Олександра Караваєва в кінцівці - збірна билася, і домоглася свого. Безсумнівно, виникають питання, чому після перерви господарі переключилися на гру в обороні, а не постаралися контролювати м'яч, але по віддачі до підопічних Шевченко не може бути ніяких зауважень".

Трибуна вважає, що у цієї збірної є все, щоб потрапити на Євро, а потім і на чемпіонат світу:

"Без двох глобальних провалів в обороні в першому таймі загальна картина могла виглядати куди яскравіше. Ракицький був дуже хороший в декількох епізодах, віддавав багато класних передач на Коноплянку, допустив кілька помилок, але загального враження вони не зіпсували. Бурда був гірше, в матчі з Італією він відіграв відмінно в екстрених ситуаціях, виносив м'яч в підкатах, блокував удари ... Вчора ж це все робив Ракицький, а Бурда був менш помітний

Не найкращий матч видав Караваєв. Втратив гравця при небезпечної атаки Чехії відразу після голу, запоров кілька відмінних контратак у другому таймі, хоч і сам їх розганяв, помилявся в передачах.

Здається, у нас нарешті з'явилася дійсно сильна збірна. Так, суперники в Лізі націй були середнього рівня, але, тим не менше, гра і атмосфера в збірній налаштовують на хороше майбутнє. У нас два лідера на піку форми і в тому віці, коли вкрай необхідно показувати свій максимум (Коноплянка і Ярмоленко), джокер з Бразилії, перспективний форвард (Яремчук), два добре доповнюють один одного опорника (Степаненко і Малиновський), хороша лавка, молоді гравці, які стануть топами (Циганков, Зінченко, Лунін), сильний тренерський штаб".

Малиновський пробив бездоганно, а голкіпер збірної Чехії своїм відчайдушним стрибком лише додав "шарму" цього удару

Football.ua пише, що перевага в статистичних показниках не принесло належного відображення на табло ОСК "Металіст":

"Десь Яремчук не зміг використати три вірних можливості, які йому створювали партнери по атаці. Особливо прикро виглядав його промах після удару головою, в моменті, коли йому вдалося випередити Павленку при грі на верховому м'ячі, який Коноплянка направив в штрафну з лівого флангу . до речі, Євген і був тим самим "підношувачем снарядів" для форварда аж до того моменту, як команда Шевченка повністю перебудувала свій підхід до організації гри в атаці, перейшовши на невеликий розіграш м'яча у штрафний суперника.

У моменті з голом Яремчук виступив в ролі класичного "стовпа" і скинув м'яч на партнера по атаці після передачі від Караваєва. Руслан пробив бездоганно, а голкіпер збірної Чехії своїм відчайдушним стрибком лише додав "шарму" цього удару".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна перемогла Чехію - відео

За путівку на Євро-2020 українці поборються в стикових матчах з одним з інших переможців дивізіону В.

Зараз ви читаєте новину «Як українські ЗМІ відреагували на перемогу над Чехією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути