понеділок, 23 квітня 2018 19:36

Абраменко зізнався, що боїться висоти і обожнює фільми жахів
7

На Олімпійських іграх-2018 у Пхьончхані великі сподівання покладали на наших біатлоністів, однак несподівано "вистрілив" фристайлист з Миколаєва Олександр Абраменко. У Південній Кореї спортсмен здобув золоту нагороду, яка стала єдиним здобутком представників України.

Давно хотів поцікавитися в олімпійського чемпіона, чому він обрав саме цей небезпечний і травматичний вид спорту.

Таку нагоду отримав у понеділок, 23 квітня, в одному зі столичних ресторанів під час зустрічі з журналістами.

Ось як Абраменко відповів на питання кореспондента Gazeta.ua:

"По-переше, підкупило те, що можна було стрибати на батуті, безкоштовно і скільки завгодно (посміхається). По-друге, коли усвідомив, що це за вид спорту, сподобалася його небезпечність, екстремальність, відчуття адреналіну.

У цьому плані мені також подобається мотофристайл, коли роблять неймовірні трюки на мотоциклах. Це шалено захоплює. Сам на мотоциклах не лихачу, нам не дозволяють, бо велика вірогідність отримати травму.

З екстримальних видів також пробував стрибки зі скелі, це трапилося в Швейцарії, з 20-метрової висоти. Перший перевірочний стрибок робив "солдатіком", а потім уже сальтом.

Було справді страшно - я боюсь висоти. Скеля була пласка і мала невеличкий виступ, я не міг до нього підійти і довелося повзти на колінах", - з іронією відзначив Олександр.

 

Спортсмен розповів, чим займався після Олімпіади-2018:

"Неможливо організувати графік - стільки пропозицій за датами. Бувало навіть забував, що про щось домовлявся. Одного разу подзвонили, кажуть, ти де, ми тебе чекаємо, а я вже зовсім в іншому місці. Зараз з дівчиною трохи відпочину, думаю, вирушимо до Єгипту, а тренувальний процес відновлю десь у кінці травня. Перший збір буде відновлювальним. Скоріше все, пройде десь на морях.

Щодо наступної Олімпіаду-2022, складно робити прогнози. Має співпасти багато компонентів".

Дуже сподобався пиріг, який презентували в моїй рідній школі - він був надзвичайно смачним

Абраменко зізнався, які плюси і мінуси олімпійського "золота":

"Звичайно, приємна підвищена увага. Також те, що отримав багато подарунків: преміальні від НОКу, квартиру, грошову компенсацію від спонсора "Парі-Матч". Сильно сподобався пиріг, який презентували в моїй рідній школі - він був надзвичайно смачним. Але для мене ця популярність важка, незвична, забирає багато часу. Намагаюся жити за спортивним способом".

До того ж поділився секретом успіху:

"Мені в дитинстві казали, мовляв, талановитий хлопець. Але відверто вам скажу, без наполегливої праці, старанної роботи на тренуваннях неможливо нічого досягти. Також важливо вірити в себе, ніколи не опускати руки і наполегливо добиватися своєї мети. Тоді результат обов'язково прийде.

Що не став би рекламувати? Треба спочатку отримати пропозиції, а потім вирішувати. Але точно не став би рекламувати алкоголь. Вважаю, спортсмени не повинні цього робити.

Щодо раціону під час змагань, то, чесно кажучи, не можу нормально їсти уже за чотири дні до виступу. Настільки велика напруга, що харчування відходить на другий план. Обходжуся мінімальним раціоном - бутерброди, кава".

 

Герой Олімпіади-2018 розповів про хобі, уподобання в кіно і забобони:

"Хобі? Подобається проводити час у русі, їздити на велисипеді.

Улюблені кінострічки? Немає таких. У мене погана пам'ять, подивлюся щось і майже одразу забуваю. Подобаються фільми жахів.

А в кого взяв би інтерв'ю, якби був журналістом? В Арнольда Шварцнеґґера.

Щодо забобонів, то не дуже в це вірю. Але маю одну прикмету: якщо шолом упав, коли вдягаюся, то краще не стрибати. Однак коли таке трапляється перед змаганнями, то я на це не звертаю увагу".

Після "золота" Олімпіади-2018 Абраменко показав жахливі умови, в яких знаходиться комплекс для підготовки фристайлистів у Миколаєві. У спортсмена поцікавилися, чи зрушила ситуація з мертвої точки.

"Поки що нічого не зрозуміло. Було багато розмов, а справ - обмаль. Сподіваюся, з часом це питання вирішиться і поколінню, що підростає, буде де удосконалювати свої навички і не їздити різними країнами, як це зараз доводиться нам робити.

Чи азартна я людина? Так, азартна. Люблю ризик. У нас колись були збори біля легендарного Лас-Вегаса. Я скористався можливістю і відправився в казино. Пограв у своє задоволення - щось виграв, щось програв.

Знаєте, я люблю пограти у футбол, але це контактний вид спорту, і оскільки я азартна людина, то мені забороняють у нього грати. До речі, не люблю дивитися футбол по телевізору і ні за кого особливо не вболіваю. На зборах з хлопцям більше у волейбол граємо - там менший ризик отримати пошкодження", - заявив спортсмен.

Наостанок спонсори повідомили, що в Києві біля метро Лівобережна розіб'ють клумбу на честь спортсмена, а в Музеї Олімпійських досягнень красуватиметься відбиток його руки.

 

Після спілкування з пресою з руки Абраменка зробили зліпок, який і передадуть у музей.

 

Також спортсмен зробив світлини на пам'ять з фанатами.

 

До вашої уваги відео "золотого" стрибка:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійський чемпіон Абраменко зізнався, чи обговорює з дівчиною політику

Олександр Абраменко переміг на XXIII Іграх у Пхьончхані 18 лютого 2018 року. У суперфіналі змагань з лижної акробатики українець виконав стрибок Back Full-Full-Double Full і набрав найвищу суму балів - 128,51. Срібну медаль здобув китаєць Цзя Цзунян (128,05 бала), "бронза" в активі Іллі Бурова з команди ОАР (122,17).

Зараз ви читаєте новину «Абраменко зізнався, що боїться висоти і обожнює фільми жахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути