Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 16:27

Мекка для вболівальників: відкрили музей історії "Олімпійського"
27

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Сьогодні, 12 серпня, на "Олімпійському" урочисто відкрили музей історії стадіону. Це подарунок арені на 90 рік народження. Синю стрічку перерізали генеральний директор Державного концерну "Спортивні арени України" Сергій Сімак, генеральний директор "Датагруп" (відповідає за повне оснащення музею технологічними інтерактивними об'єктами) Олександр Данченко та асистент головного тренера збірної України Олександр Заваров.

Музей розташований у кількох кімнатах. Більшість експонатів знаходяться у вітринах за склом (оригінальні фотоматеріали, афіші історичних матчів і недавніх концертів Мадонни та Depeche Mode, квитки, програмки, футболки). Особливу симпатію викликають величезний олімпійський мішка та п'єдестал пошани.

"Не так легко зараз бути у гарному настрої після вчорашнього матчу (поразка "Динамо" від "Чорноморця" на "Олімпійському"). Будемо сподіватися, що у наступній грі динамівці реабілітуються, - каже Олександр Данченко. - Запрошуємо киян та гостей міста на стадіон не тільки у день матчів, а й у звичайні дні. "Олімпійський" — це Мекка для вболівальників Києва."

Вхідний квиток у музей коштує 15 гривень. Якщо замовляти екскурсійний тур по "Олімпійському", тоді вхід вільний.

"У першу чергу хочеться подякувати всім, хто поділився з музеєм експонатами, - розповідає Сергій Сімак. - Ми зібрали великий масив інформації та опрацювали його. Бій Кличка? Ми зробили все можливе, щоб він пройшов на "Олімпійському", але не склалося. Думаю, ми потішимо вболівальників сумісною співпрацею з братами Кличками."

Олександр Заваров пообіцяв збагатити колекцію музею.

"Думаю, щоб таке передати в музей. Можливо себе?, - жартує Олександр Анатолійович. - Обіцяю, щось я таки знайду. Приходьте в музей. Буду всіх зустрічати".

Додамо, що це вже другий музей на території НСК. Минулого року "Динамо" відкрило свій клубний куточок.

Також нагадаємо, що минулого року "Олімпійський" прийняв фінал Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Мекка для вболівальників: відкрили музей історії "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути