понеділок, 16 квітня 2012 14:33

Блохін відкрив музей "Динамо" на "Олімпійському"
31

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

На НСК "Олімпійський" офіційно розпочав свою роботу клубний музей київського "Динамо". Це трапилося у суботу, 14 квітня, перед матчем киян з "Ворсклою". Відкрив музей легендарний динамівець, володар Золотого м'яча-1975, наставник збірної України Олег Блохін.

О 16:00 біля входу у фан-шоп та музей "Динамо" збирається невеличкий натовп людей з клубною символікою та фотоапаратами. Двері обрамлені гірляндами з повітряних кульок. Блохіна супроводжують представники "Динамо" та журналісти. Вболівальники залишаються чекати за дверима.

Олег Володимирович оглядає музей. Ненадовго зупиняється біля кількох експонатів. До речі, є тут і окремий куточок Блохіна. На стенді зображені фотографії нападника різних років та біографічні дані. Під склом — футболка, автобіографічна книга "Право на гол", медаль та вимпел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили музей Валерія Лобановського

"Головне, щоб музей сподобався вболівальникам, - каже Блохін. - Вони мають пам'ятати історію клубу. Сюди треба приводити дітей з динамівських шкіл, академій. Розповідати їм про команду, її досягнення. Погано, коли вони не знають хто грав за "Динамо". Без історії немає майбутнього.

Треба знати, коли "Динамо" грало з "Баварією", коли за команду виступав Трусевич, Макаров та інші. "Динамо" — це не тільки Блохін, Бєланов та Шевченко. Є багато футболістів, які створювали бренд київського "Динамо".

Чи приємно дивитися на своє зображення на стенді? Я кожного дня себе у дзеркалі бачу. Приємно, звичайно. Значить я добре робив свою справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"

Чи будуть тут представлені мої експонати? Ні. Якщо після моєї смерті сім'я захоче передати щось у музей, то так і зробить. Зараз хай діти дивляться і радіють."

У Блохіна поцікавилися скільки з представлених у музеї трофеїв він виграв.

"Половину, навіть більшу. Приємно дивитися."

"Насправді призів завойованих "Динамо" утричі більше" — додає віце-президент "Динамо" Олексій Семененко. - Коли були відомі події у 1993-у році, частина призів кудись зникли. Можливо вони лежать у когось у підвалі. Зараз працівники клубу роблять все, щоб повернути їх назад."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годинна екскурсія "Олімпійським" коштує 50 гривень

"Я не розумію цього, - продовжує Блохін. - Як може трофей клубу, навіть якщо я фанат "Динамо", лежати у мене в підвалі. Я ж його не завойовував. Одна справа, коли це автограф чи іменна футболка. Якщо команда завоювала якийсь трофей, то його місце тут, у музеї. Щодо індивідуальних призів, то тут все залежить від рішення їх власників. Я думаю, Ігор Бєланов захоче свій Золотий м'яч віддати в музей (сміх у залі)".

Раніше Блохін відмовся називати реконструйований "Олімпійський" "своїм" стадіоном. Журналісти поцікавилися, чи може музей змінити його рішення.

"Ще раз кажу, цей стадіон ніколи на стане моїм. Цього не може бути, адже я грав на іншому. Це абсолютно нова і сучасна арена. Тут приємно перебувати, приємно сидіти на лавці, але стадіон інший."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алієв приніс "Динамо" перемогу в матчі-відкритті "Олімпійського"

Спочатку Блохін категорично відмовлявся говорити на тему збірної України. Але...

"Чого я очікую від матчу "Динамо" — "Ворскла"? Я вже нічого не очікую (сміх у залі). Мене цікавлять збірники, а не "Динамо", "Шахтар" чи "Ворскла". Буквально через місяць потрібно буде приймати важке рішення. Євро-2012 вже близько, а багато футболістів не демонструють потрібного рівня стабільності. Це відбувається з різних причин.

Скандали у чемпіонаті мене не цікавлять. Це питання не до мене. Адресуйте його клубним тренерам, вони працюють кожен день, а я не можу відповідати за весь український футбол.

Якщо у збірній буде поганий мікроклімат, тоді будете задавати питання. Поки він нормальний. Проблем у нас не було", - підкреслив Блохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" розгромило "Ворсклу", Шевченко відкрив рахунок голам на "Олімпійському"

Після відкриття музею Олег Володимирович відвідав матч "Динамо" — "Ворскла". Кияни перемогли — 3:0.

Журналісти ще трохи погуляли музеєм. Один колега відзначив стенд з фотографіями всіх футболістів і тренерів команди. Поряд на стіні висить монітор. У день відкриття він був у неробочу стані.

Додамо, що поки Блохін гуляв музеєм вболівальників туди не пускали. Дехто намагався роздивитися експонати через вітрину.

Зараз ви читаєте новину «Блохін відкрив музей "Динамо" на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути