понеділок, 12 грудня 2011 16:44

"Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"

"Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"

Сьогодні, 12 грудня, київське "Динамо" та НСК "Олімпійський" підписали угоду згідно якої кияни гратимуть домашні матчі на головній арені Євро-2012. Угоду підписано на 5 років.

На урочистій церемонії були присутні президент "Динамо" Ігор Суркіс, капітан команди Олександр Шовковський, віце-капітан Олег Гусєв, легендарний півзахисник команди Олександр Заваров та генеральний директор концерну "Укрспортарена" Володимир Генінсон.

"Це безумовно історична подія в житті не лише "Динамо", але й Києва, - говорить Ігор Михайлович. - Я вдячний будівельникам, які відтворили цю чудову арену, адже на ній грали видатні футболісти — Базилевич, Трошкін, Рудаков та інші. Це ті люди, які справедливо критикують сьогоднішню гру "Динамо", адже у нинішнього покоління футболістів зовсім інше відношення до справи. Вони не цінують, те що мають. А ті хлопці вбивалися за копійки і робили це на цьому легендарному стадіоні, даруючи вболівальникам незабутні враження. Ми всі пам'ятаємо 61-й рік, коли не було феєрверків та фаєрів, але весь стадіон був у смолоскипах з газет".

У свою чергу Генінсон зазначив, що разом із "Динамо" на стадіоні намагатимуться створити атмосферу затишку.

"На щастя, разом із клубом ми знайшли точки дотику і будемо робити все, щоб вболівальники приходили на стадіон. Будемо прагнути повернути на арену дітей. Для цього розробимо розумну цінову політику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олімпійський" стане домашнім стадіоном "Динамо"

Заваров зазначив, що відкриття нових стадіонів є свого роду допінгом для команд.

"Я на "Олімпійському" грав практично вісім років. Він мені приносив удачу, як і моїм старшим товаришам, які мають стати прикладом для нинішнього покоління футболістів. Ми бачили, що після відкриття стадіонів у Львові, Одесі, Донецьку та інших містах місцеві команди заграли в зовсім інший футбол. Сподіваюсь так само буде з "Динамо". Хочу, щоб глядачі спокійно приходили на стадіон і насолоджувалися футболом".

Підтримав Заварова і тезка Шовковський.

"Чимало видатних сторінок динамівської історії пов'язано з "Олімпійським", але потрібно починати "новий том". Я дуже радий, що ми будемо грати саме тут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голепад на "Олімпійському": збірні України та Німеччини зіграли внічию

Особливу мотивацію переїзду на "Олімпійський" має Гусєв.

"Крім Кубка України я на цьому стадіоні поки нічого не вигравав. У присутності всіх вас та президента клубу обіцяю це виправити", - сказав віце-капітан киян.

Після цього перший віце-президент "Динамо" Віталій Сівков та виконувач обов'язків гендиректора "Олімпійського" Андрій Гертц поставили свої підписи під договором про співробітництво. У свою чергу Ігор Суркіс подарував керівництву НСК динамівську футболку з написом "НСК "Олімпійський" - 88 років" і футбольний м'яч.

Серед гостей церемонії були легендарні динамівці — Буряк, Базилевич, Михайличенко, Трошкін та Мунтян.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути