четвер, 18 липня 2013 17:12

В музеї історії "Олімпійського" пропишеться факел Олімпіади-1980

В музеї історії "Олімпійського" пропишеться факел Олімпіади-1980

Музей історії НСК "Олімпійський", який буде відкрито в серпні цього року, збирає унікальну футбольну атрибутику та спортивні раритети. Їх джерелами є як державні архіви так і власні колекції уболівальників.

Одним з найсвіжіших еспонатів музею став олімпійский факел, за допомогою якого Олімпійський вогонь у 1980 році доправили з Москви до Києва.

Подарував факел Анатолій Савін, який був тоді одним з факелоносців, які несли вогонь до стадіону. У нього вдома він пробув тридцять три роки.

"Я усі ці роки не знаходив йому місця, - розповідає Анатолій. – Раніше він зберігався у мене вдома. Потім все це пішло в історію, нікому це вже не було цікаво".

"Ми би хотіли побачити більше афіш, якихось старих фотографій саме цього місця, стадіону 1930-х – 1940-х років, часів війни. Дуже цікаво, що тут і як проводилося. Ми розуміємо, що у приватних колекціях є дуже багато матеріалів, яких не мають навіть державні архіви", - пояснює Сергій Сімак, генеральний директор Державного концерну "Спортивні арени України".

Зараз ви читаєте новину «В музеї історії "Олімпійського" пропишеться факел Олімпіади-1980». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути