четвер, 20 червня 2013 14:54

"Олімпійський" — це стадіон рівня "Діамантової ліги" - Рємєнь

"Олімпійський" — це стадіон рівня "Діамантової ліги" - Рємєнь
"Головний старт сезону — це чемпіонат світу" - Марія Рємєнь ФОТО: Gazeta.ua

НСК "Олімпійський" відповідає рівню стадіонів, на яких проводять етапи "Діамантової ліги". Про це на відкритому тренуванні збірної України з легкої атлетики розповіла бігунка Марія Рємєнь.

Нагадаємо, наші легкоатлети готуються до командного чемпіонату Європи, який пройде 22-23 червня у місті Гейтсхед, Велика Британія.

"Шкода, що не часто тренуємося на "Олімпійському", - каже бронзова призерка Олімпіади-2012 в естафеті 4х100м. - Дуже хороший стадіон, а ми б'ємо свої ноги в Ялті на поганій гумі. Тут чудова доріжка, є всі умови не тільки для підготовки, але й для проведення змагань. Хотілося б, щоб ми тренувалися саме тут, а не мучили свої ноги в Ялті. Керівництво нам пообіцяло, що всяко сприятиме і допомагатиме у вирішенні цього питання. Дай Бог, щоб це справдилося.

"Олімпійський" — це стадіон рівня арен, на яких проводять етапи "Діамантової ліги". Тут дійсно хочеться змагатися. Він піднімає дух."

ФОТОРЕПОРТАЖ: Сафіуллін і Бубка відвідали тренування легкоатлетів на "Олімпійському"

На командному чемпіонаті Європи Рємєнь змагатиметься в естафеті.

"Плани на сезон? Зараз їду на командний чемпіонат Європи. Потім візьму участь у серії комерційних стартів і чемпіонат світу. До пенсії ще планую років 10 побігати.

У Гейтсхед на естафету повезуть 6 людей. Є основна четвірка і двоє запасних. Всі здорові і всі тренуються. Ми бігаємо різні варіанти, а там як вийде.

Головний старт сезону — це чемпіонат світу. Тому ми зробили ще не так багато естафетних тренувань. Зараз ми підняли особисті швидкості і намагаємося справитися з ними на доріжці. Як показало сьогоднішнє тренування, все йде за планом. Будемо сподіватися, що все вийде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче прийняти ще одне Євро

Зазвичай ми працювали або над виходом, або над самим фактом передачі палички. Сьогодні ми намагалися з'єднати все до купи — зробити модель гладкої передачі, щоб паличка не втрачала свою швидкість. Можна сказати, що у нас все вийшло. Тренери поки нічого не говорили. Тренування зняли на відео. Вечором буде перегляд всього, що ми набігали.

Ми намагалися виконати завдання тренера. Нам скажуть, що вийшло, а над чим потрібно працювати. Це тренування потрібне, щоб виправити неправильні моменти", - каже Марія.

Тренування на "Олімпійському" тривало близько двох годин. Підтримати спортсменів прийшли міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін та президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз у моєму житті є одна мета — стати президентом МОК" - Бубка

"Трохи незвично бачити стільки журналістів та камер на тренуванні. Зазвичай коли ми бігаємо, то нікого немає. Корисно побігати на емоціях, постаратися у такій ситуації впоратися зі своєю швидкістю. Це досить важливо. На змаганнях буде у тисячу разів важче. Головне заспокоїтися, розслабитися і отримувати задоволення.

У команді цікавіше виступати. Є така річ, як командний дух. Тобто, коли ти біжиш і дивишся на трибуни, а там сидять партнери по команді з прапорами і вболівають. Ми виступаємо по одному разу, тому є можливість підтримувати своїх. Волею-неволею стараєшся не підвести колег і видаєш максимум. Команда дійсно дуже допомагає", - вважає Рємєнь.

Додамо, що Марія є дворазовою чемпіонкою Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Олімпійський" — це стадіон рівня "Діамантової ліги" - Рємєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути