Ексклюзиви

Власників самокатів штрафуватимуть

Торік народні депутати України прийняли в першому читанні законопроєкт №3023, що має унормувати рух електричних самокатів дорогами міст. Набуде чинності після прийняття в другому читанні.

У документі йдеться, що самокати мають право їздити велосипедними доріжками та краєм проїжджої частини. Кермувальникам таких транспортних засобів забороняють користуватися під час руху телефонами й перебувати у стані алкогольного сп'яніння. Вони не мають права перевозити пасажирів. Зобов'язані обладнати транспортний засіб сигналом і фарою для руху в темну пору доби. За порушення правил дорожнього руху передбачений штраф 340 грн.

— В Україні треба запровадити механізм підтвердження знання правил дорожнього руху. Наприклад, посвідчення велосипедиста, яке б можна було оформити в мобільному додатку "Дія". Воно має бути безкоштовне, — говорить 33-річний Богдан Глядик, дорожній адвокат. — Спочатку створюємо категорію нового транспорту, встановлюємо правила й обов'язки. Після цього запроваджуємо відповідальність за порушення правил.

Зараз ви читаєте новину «Власників самокатів штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути