Математика стала обов'язковим предметом

Автор: уніан
  В Українському центрі якості освіти на вулиці Міста Шалетт у Києві оприлюднюють завдання для учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. Працівники центру розкривають жовтий конверт із тестами
В Українському центрі якості освіти на вулиці Міста Шалетт у Києві оприлюднюють завдання для учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. Працівники центру розкривають жовтий конверт із тестами

Можна скласти тести з п'яти предметів

1 лютого почали реєструвати охочих скласти основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Триватиме до 5 березня.

— Зовнішнє незалежне оцінювання було, є і буде основним інструментом неупередженого вступу до вузів України, — говорить міністр ­освіти і науки України Сергій Шкар­лет, 48 років. — Розробили кілька варіантів його проведення — повноформатний режим, державна підсумкова атестація у формі ЗНО, ДПА в закладах освіти — за вибором здобувача. Їх маємо схвалити, залежно від епідемічної ситуації. Вирішимо у березні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Для реєстрації на тестування абітурієнти готують документи — копію паспорта, дві фотографії розміром 3 на 4 см, реєстраційну картку встановленого зразка. На копіях випускник має власноруч написати "Згідно з оригіналом", прізвище, ініціали, дату та підписатися. Потім передати документи відповідальному заступнику директора в школі чи училищі.

Тестування проходитиме з 13 предметів. Учасник має обрати не більше п'яти — два обов'язкові і три за вибором.

Перша обов'язкова дисципліна — українська мова або українська мова й література. Друга — математика. Як третій предмет можна взяти історію України чи іноземну мову, як четвертий і п'ятий — історію України, біологію, географію, фізику, хімію, англійську, іспанську, німецьку чи французьку мови.

З обов'язкових предметів можна обрати різні види завдань. Оцінку ставитимуть за двома шкалами. Як результат Державної підсумкової атестації — від 1 до 12 балів, і за рейтинговою шкалою ЗНО — від 100 до 200 балів.

— Ця сесія відрізнятиметься від попередніх, — говорить заслужений учитель України Віктор Громовий, 52 роки. — Школярі майже рік навчалися в умовах карантину й дистанційних уроків. Також тестування з математики стало обов'язкове. Буде два рівні — середній і для тих, хто вивчав предмет поглиблено. Завдання першого простіші. Щоб не скласти, треба ще постаратися.

Перед основною сесією ЗНО проведуть пробну.

— Це стандартна практика для школярів, — додає Віктор Громовий. — 2020-й і ­2021-й позитивно вплинули на підготовку школярів до ЗНО. Особ­ливо тих, хто прагне знань. Завдяки дистанційному навчанню мали час підготуватися до тестування краще, ніж у попередні роки.

Основна сесія ЗНО почнеться 21 травня тестом із хімії. Перевірку знань з іспанської, німецької, французької мов проведуть 24 травня, англійської — 25, математики — 28 травня, української мови, української мови й літератури — 1 червня, історії України — 4, фізики — 7, біології — 10 червня. Сесія завершиться 15 червня тестом із географії.

Результати ЗНО з усіх предметів розмістять на інформаційних сторінках учасників до 30 червня 2021 року.

380 тисяч учнів візьмуть участь у ЗНО 2021 року. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

100 тисяч гривень премії отримає кожен переможець міжнародної олімпіади. По 20 тис. грн виплатять переможцям всеукраїнських олімпіад.

Зараз ви читаєте новину «Математика стала обов'язковим предметом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути