пʼятниця, 11 жовтня 2019 13:34

Урядовця розкритикували за зневагу до української мови

Урядовця розкритикували за зневагу до української мови
Борісічев відмовився говорити українською. Фото: Obozrevatel

Екс-заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський розкритикував голову Громадської ради при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Геннадія Борісічева за відмову від спілкування державною мовою.

У прямому ефірі ток-шоу "Говорить великий Львів" Борісічев через онлайн-зв'язок почав спілкуватись російською мовою. Журналісти попросили його перейти на українську, посадовець відмовився.

Борісічев заявив, що це "віддаляє від розуміння одне одного". Також Борісічев заявив, що українцям не варто називати "русский язык" російською мовою, адже цей "язык" нібито рідний для українців.

"Можу гарантувати, що ця людина не воювала. Базове запитання: якою мовою Путін віддає наказ вбивати українців? Крапка. Після цього взагалі ніщо не обговорюється", – заявив Кошулинський.

Він наголосив, що громадяни України зобов'язані поважати українську націю та вивчити державну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професорка вказала на загрозливу тенденцію щодо мови в школах

"Для нас усіх, хто живе на цій території, яка називається Україною, має бути одне – дотримання закону, Конституції України. Є державна мова – українська? Будь ласка, дотримуйся! Не хочеш – Земля велика. Є закон. І для більшості, і для меншості. Я, наприклад, свого часу був меншістю. Не голосував ні за президента Порошенка, ні за президента Зеленського. Але я виконував всі накази головнокомандувача Порошенка, коли воював. Я виконував закон. Бо люди так ухвалили. То чому ця меншість дозволяє собі сьогодні казати, що не виконуватиме закон? Ось у чому парадоксальність. Тому спочатку виконання закону, а потім – робіть собі, що хочете", – додав Руслан Кошулинський.

Українську мову найбільше дискримінують у Росії. 10 млн українців у Росії не мають шкіл, українського телебачення та радіо, написав у Twitter колишній віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Урядовця розкритикували за зневагу до української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути