Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 12:19

Українську мову ненавидять і шовіністи, і ліберали - Портников

Українську мову ненавидять і шовіністи, і ліберали - Портников
Віталій Портников зазначив, що боротьба з мовою тільки починається. Фото: zik.ua

Письменник і журналіст Віталій Портников вважає, що прийняття закону про мову - це лише початок боротьби за його збереження. На його думку, мову ненавидять і шовіністи, і ліберали. Тому, у першу чергу, атаки на закон здійснюватимуть за допомогою судів.

"Буде не тільки звернення до Конституційного суду. Будуть і звернення до звичайних судів, щоб за допомогою чергових псевдо юридичних маніпуляцій заблокувати виконання цього закону. Будуть спроби вихолостити закон у новому парламенті, більшість депутатів якого, очевидно, виявляться далекими від завдань державного будівництва. І на усіх тих, хто у цьому будівництві зацікавлений, чекає нелегка боротьба за майбутнє України і за майбутнє української мови", - зазначив журналіст на Espresso Tv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грандіозна маніпуляція - Фаріон прокоментувала набуття чинності мовного закону

Портников каже, що вороги закону не хочуть, щоб наша країна йшла шляхом європейської інтеграції. Саме тому боротимуться з мовою, як зі своїм головним ворогом.

"Для Путіна, для багатьох його співвітчизників і для багатьох наших співвітчизників Україна - тимчасове утворення, непорозуміння, - пояснює він. - Ці люди хотіли б, щоб рано чи пізно Україна зникла з політичної карти світу - ну, в крайньому випадку, "стиснулася" до Галичини. Тому українську мову так однаково ненавидять і ті, хто не приховує свого шовінізму, і ті, хто вважає себе лібералами і "громадянами світу". Ніякі вони не громадяни світу! Вони точно розуміють, що Харків, Одеса і Донецьк, які заговорять українською, будуть назавжди втрачені для імперії. А Харків, Одеса і Донецьк, які говорять російською мовою, - потенційні обласні центри Російської Федерації. Доведено "народними республіками" і Кримом".

Партія "Опозиційний блок" подала до Верховної Ради законопроект про скасування закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Авторами законопроекту виступили колишні "регіонали" Вадим Новинський, Олександр Вілкул та Євген Мураєв.

Зараз ви читаєте новину «Українську мову ненавидять і шовіністи, і ліберали - Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути